Džeriņš atgriežas Rīgas «Dinamo»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čehijā, atgriezies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas «Dinamo», otrdien paziņoja klubs.

Džeriņš hokeja gaitas sācis «Rīga 2000» komandā 2004./05. gada sezonā. Pēc tam pārstāvējis jauniešu līgas gan Zviedrijā, gan Somijā, gan Kanādā (OHL).

2009./10. gada sezonā uzbrucējs pievienojās Rīgas «Dinamo» un pārstāvēja to septiņas sezonas. Iepriekšējās divas sezonas Džeriņš pārstāvēja Čehijas ekstralīgas līgas komandu Hradeckrālovas «Mountfield».

Aizvadītajā ekstralīgas regulārajā sezonā centra uzbrucējs aizvadīja 41 spēli, kurā guva septiņus vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā Džeriņš desmit mačos iemeta divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Pirms došanās uz Čehiju, septiņās sezonās Rīgas «Dinamo» komandā KHL regulārajā čempionātā uzbrucējs kopā aizvadījis 255 spēles, guvis 33 vārtus, veicis 23 rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -18.

Savukārt izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā hokejista rēķinā ir 12 spēles, trīs vārti un pozitīvs lietderības koeficients +5, bet Cerību kausā 13 spēlēs trīs vārti, deviņas rezultatīvas piespēles un +7 lietderības koeficients.

Džeriņš maijā tika atzīts par Latvijas hokeja izlases labāko uzbrucēju pasaules čempionātā, kur viņš astoņos mačos izcēlās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Pie labākā uzbrucēja goda viņš ticis trīs meistarsacīkstēs pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu