Meija pagarinājis līgumu ar Rīgas «Dinamo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Gints Meija pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas «Dinamo», kurā paliek arī uzbrucēji Oskars Batņa un Frenks Razgals, kā arī aizsargi Pauls Svars un Roberts Kaļķis, vēsta klubs.

Iepriekšējā sezonā 30 gadus vecais Meija 47 spēlēs vārtus neguva, bet veica deviņas rezultatīvas piespēles, izpelnīdamies arī negatīvu lietderības koeficientu -17.

Meija Rīgas klubā aizvadījis visas desmit sezonas, kopumā KHL 433 spēlēs izceļoties ar 39 vārtiem un 56 rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucējs šajā pavasarī palīdzēja arī Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā sasniegt ceturtdaļfinālu. Meija kopumā astoņos mačos guva vienus vārtus.

Latvijas valstsvienības sastāvā Meija kopumā piedalījies astoņos pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs Vankūverā.

Tāpat Rīgas «Dinamo» piektdien paziņoja par līgumu noslēgšanu ar vēl četriem spēlētājiem.

Patlaban 23 gadus vecais Batņa aizvadītajā sezonā debitēja Rīgas «Dinamo» rindās, piedaloties 34 spēlēs, kurās guva vienus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, nopelnot 22 soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu, vidēji laukumā pavadot septiņas minūtes un 36 sekundes.

Batņa maijā pretendēja uz vietu Latvijas izlasē, taču rokas traumas dēļ sastāvā netika pieteikts, lai gan bija ar komandu devies uz Dāniju.

Tikmēr 21 gadu vecais Razgals Rīgas «Dinamo» debitēja vēl 2015./2016.gada sezonā, bet iepriekšējā sezonā viņš 27 spēlēs guva trīs vārtus, atdeva divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras 4 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot deviņas minūtes un 21 sekundi.

Razgals «Dinamo» komandā kopumā aizvadījis 37 spēles, pirmos rezultativitātes punktus nopelnot aizvadītajā sezonā. Tāpat viņš maijā Latvijas izlases sastāvā spēlēja savā otrajā pasaules čempionātā, astoņās spēlēs ar rezultativitāti neizceļoties.

Savukārt 20 gadus vecais aizsargs Svars aizvadītajā sezonā debitēja KHL, piedaloties sešos mačos, vidēji laukumā pavadot vidēji četras minūtes un 11 minūtes. Aizvadītās sezonas Krievijas Jaunatnes līgā (MHL) «Rīgas» sastāvā Svars laukumā devās 30 spēlēs, kurās guva trīs vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles.

Visbeidzot 19 gadus vecais Kaļķis Rīgas «Dinamo» vēl nav spēlējis, bet trīs sezonas pavadījis MHL komandā «Rīga», kuras rindās iepriekšējā sezonā 58 spēlēs guva septiņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Rīgas «Dinamo» aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus «Dinamo» palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Rīdzinieki šajā starpsezonā papildinājušies arī ar Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski un aizsargu Kristapu Sotnieku, kā arī šajā pašā pozīcijā spēlējošajiem kanādiešiem Marku Zaneti, Metjū Majoni un krievu Dmitriju Šuļeņinu. Tāpat vienības rindās atgriezies Andris Džeriņš un zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kā arī pagarināti līgumi ar Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu kanādieti Brendonu Makmilenu, kā arī piesaistīts viņa tautietis Kevins Klārks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu