Otro gadu pēc kārtas NHL draftā netiek izraudzīts neviens Latvijas hokejists

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā netika izvēlēts neviens Latvijas hokejists, sestdien Dalasā noslēdzoties jauno spēlētāju izvēles ceremonijai.

Piektdien notikušajā drafta pirmajā kārtā Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda ar pirmo numuru prognozējami izvēlējās 18 gadus veco zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu.

Piektdien komandas veica pirmās kārtas izvēles, kamēr sestdien vienības izdarīja vēl sešu kārtu drafta vēlmes, taču neviens Latvijas jaunais hokejists netika iekārots. Pirmo reizi šajā dekādē divus gadus pēc kārtas nav ticis draftēts neviens Latvijas hokejists, taču iepriekšējā desmitgadē bija pat trīs gadu «sausais» periods.

Aizpērn NHL draftā no Latvijas hokejistiem tika izraudzīts uzbrucējs Rodrigo Ābols, kuru izvēlējās Vankūveras «Canucks» komanda. Savukārt ražīgāks Latvijas hokejam bija 2015.gads, kad draftā iekļuva Mārtiņš Dzierkals, Kārlis Čukste un Rūdolfs Balcers. Tāpat vēl gadu iepriekš draftā iekļuva vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš tagad jau ir Latvijas izlases pirmais numurs, un Edgars Kulda, bet 2013.gadā tika izraudzīts Kristers Gudļevskis.

Lielāko atzinību NHL drafta kontekstā Latvijas hokejs izpelnījās 2012.gadā, kad ar 14.kārtas numuru Bufalo «Sabres» izvēlējās Zemgu Girgensonu, bet otrajā kārtā ar 52.numuru Pitsburgas «Penguins» «paņēma» Teodoru Bļugeru.

Kopumā NHL draftēti ir 35 Latvijas hokejisti, bet iepriekšējo sešu gadu laikā draftā izraudzīti deviņi Latvijas hokejisti.

Aprīlī, kad NHL centrālais skautu birojs publicēja pēdējo drafta prognozi, Eiropā spēlējošo hokejistu sarakstā bija arī divi Latvijas puiši - Emīls Ģēģeris un Roberts Kaļķis, tomēr neviens no viņiem NHL klubu ievērību neizpelnījās.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu