Kovaļčuks pēc piecu sezonu pārtraukuma atgriežas NHL

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Losandželosas «Kings» vienojusies ar krievu zvaigzni Iļju Kovaļčuku par trīs gadu līgumu, vēsta turnīra rīkotāji.

Pašlaik 35 gadus vecais Kovaļčuks NHL atgriezīsies pēc piecu sezonu pārtraukuma.

Kovaļčuks piecas sezonas aizvadīja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Sanktpēterburgas SKA komandā, izcīnot divus Gagarina kausus.

Aizvadītajā KHL sezonā viņš 53 regulārā čempionāta spēlēs guva 31 vārtus un veica 32 rezultatīvas piespēles, bet Gagarina kausa izcīņā krievu uzbrucējam 15 mačos bija seši vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Kovaļčuks NHL spēlēja no 2001. līdz 2013. gadam, pārstāvot Atlantas «Thrashers» un Ņūdžersijas «Devils» komandas, bet 2013.gadā pārcēlās uz Sanktpēterburgas SKA vienību.

Kovaļčuks NHL karjeras laikā planētas spēcīgākajā līgā aizvadījis 816 mačus, kuros guvis 417 vārtus un veicis 399 rezultatīvas piespēles.

«Kings» aizvadītajā sezonā Stenlija kausa izcīņā apstājās pirmajā kārtā. Losandželosas komanda prestižāko hokeja trofeju izcīnījusi divas reizes - 2012. un 2014. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu