Brodērs, Senluī un Betmens izvēlēti iekļaušanai NHL Slavas zālē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Martins Brodērs, Martins Senluī un Gerijs Betmens otrdien tika izvēlēti iekļaušanai Nacionālās hokeja līgas (NHL) Slavas zālē.

Tāpat Slavas zālē tiks iekļauti pirmais NHL melnādainais hokejists Villijs O'Rī, krievu leģenda Aleksandrs Jakuševs un sieviešu hokeja zvaigzne Džeina Heforda.

Slavas zāles uzņemšanas ceremonija notiks 12.novembrī Toronto.

Savulaik lieliskais vārtsargs Brodērs ir trīskārtējs Stenlija kausa ieguvējs Ņūdžersijas «Devils» komandas sastāvā, kā arī ir pirmajā vietā līgā izcīnītajās uzvarās (691) un «sausajās» spēlēs (125).

Tāpat Brodēram pieder NHL rekordi aizvadītajās spēlēs (1266), atsistajos metienos (28 928), nospēlētajās minūtēs (74 438), kā arī sezonās, kad vārtsargs izcīnījis vismaz 30 uzvaras (14).

Par līgas labāko vārtsargu Brodērs savulaik tika nosaukts četras reizes (2003., 2004., 2007. un 2008. gadā), par to saņemdams Vezinas balvu, kā arī piecas reizes bijis sezonas laikā vidēji vismazāk ripas ielaidušais vārtsargs.

Tāpat Brodērs ar Breidenu Holtbiju dala NHL rekordu vienas sezonas laikā visvairāk izcīnītajās uzvarās (48).

Senluī nekad netika izraudzīts NHL draftā, tomēr 2004.gadā viņš kopā ar Tampabejas «Lightning» ne tikai kļuva par Stenlija kausa čempionu, bet arī ieguva līgas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Tāpat kanādietis 2004. un 2013.gadā bija NHL rezultatīvākais hokejists. Kopā ar Kanādas valstsvienību Senluī 201.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Savas karjeras laikā Senluī 1134 spēlēs izcēlās ar 391 vārtu guvumu un 642 rezultatīvām piespēlēm, uzstādot «Lightning» kluba rekordus vairākos rādītājos, piemēram, veiktajās rezultatīvajās piespēlēs un gūtajos punktos.

Savukārt O'Rī 1958.gadā kļuva par pirmo melnādaino hokejistu, kurš spēlējis NHL, toreiz 18.janvārī izejot Bostonas «Bruins» kreklā mačā pret Monreālas «Canadiens».

Kopumā O'Rī pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja 45 spēles, izceldamies ar četriem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Viņš gan ir vairāk pazīstams ar darbu hokeja sabiedriskajā sektorā, mudinot spēlēt hokeju dažādu slāņu cilvēkus. Vēl 1998.gadā viņš tika nolīgts par NHL jauniešu attīstības direktoru, aizstāvot «Hockey Is for Everyone» («Hokejs ir visiem») iniciatīvu, kas veicināja vairāk nekā 120 000 zēnu un meiteņu iesaistīšanos hokejā, lai gan katram no viņiem dzīvē bija klājies citādāk.

Tikmēr NHL komisāra Betmena iekļaušana Slavas zālē sacēlusi kritikas vilni. Viņš līgu vada jau kopš 1993.gada, tikmēr čempionāts no 24 komandām pieaudzis līdz 31, kā arī turnīram ir krietni lielāki komerciālie panākumi.

Tiesa, Betmena darbības laikā NHL čempionāts vairākkārt tika apturēts lokauta dēļ, jo līga un spēlētāji nespēja savstarpēji vienoties.

Savukārt Kanādas hokeja zvaigzne Heforda piedalījusies piecās olimpiskajās spēlēs, tiekot pie četrām zelta medaļām. Tieši viņas precīzais meties 2002.gada Soltleiksitijas Olimpiādē atnesa kanādietēm uzvaru finālā pret principiālo pretinieci ASV.

Visbeidzot Jakuševs bija PSRS hokeja zvaigzne, lielu lomu spēlējot arī 1972.gada supersērijā pret Kanādas valstsvienību. Toreiz viņš astoņās spēlēs izcēlās ar septiņiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas rezultatīvākais hokejists.

Tāpat Jakuševs ir divkārtējs olimpiskais čempions un septiņas reizes triumfējis arī pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu