Zidāns: Mbapē savos gados ir pasakains spēlētājs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/TVNET kolāža

Francijas izlases talantīgais futbolists Kilians Mbapē, kurš pārstāv Parīzes «Saint-Germain» (PSG) komandu, savos gados ir pasakains spēlētājs, uzskata leģendārais Zinedins Zidāns.

Pašlaik tikai 19 gadus vecais Mbapē šobrīd ir viens no talantīgākajiem futbolistiem pasaulē. Francijas izlases rindās uzbrucējs karjerā 15 mačos guvis 4 vārtus, savukārt PSG sastāvā viņš šosezon 46 spēlēs iesita 21 vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles.

«Viņš savos gados ir pasakains,» laikraksts «Marca» citē Zidāna teikto. «Viņam ir jāļauj darīt to, ko viņš māk, jo viņš vienmēr [laukumā] pieņem pareizos lēmumus,» uzskata Francijas futbola leģenda.

Šveicē bāzētais Starptautiskais sporta pētniecības centrs (CIES) aprēķinājis, ka transfēru tirgū Mbapē vērība šobrīd ir 186,5 miljoni eiro. Lielāka vērtība esot tikai Brazīlijas izlases līderim Neimaram (PSG) un Anglijas valstsvienības uzbrucējam Harijam Keinam (Totenhemas «Hotspur»).

Pašlaik 45 gadus vecais Zidāns maija beigās negaidīti atkāpās no Madrides «Real» komandas galvenā trenera amata. Ar šo Spānijas klubu viņam izdevās triumfēt UEFA Čempionu līgā pēdējās divās sezonās pēc kārtas.

Ārzemju medijos izskanējušas runas, ka nākotnē Zidāns varētu vadīt Francijas izlasi, galvenā trenera amatā aizstājot pašreizējo stūrmani Didjē Dešānu.

Zidāns gan noliedz, ka tas bijis iemesls, kāpēc viņš atstāja «Real» komandu. Savukārt Dešāns izteicies, ka Zidāns kādu dienu pārņems Francijas valstsvienības vadības grožus.

«Šai komandai ir liels potenciāls,» Francijas izlasi vērtēja Zidāns. «Ceru, ka komanda tiks pēc iespējas tālāk. Izcīnīt Pasaules kausu - kāpēc gan ne?»

Zidānam tika vaicāts par nākotnes plāniem, taču viņš izvairījās no konkrētas atbildes.

«Šobrīd es atpūšos un nezinu, ko darīšu turpmāk. Redzēsim, kas notiks tālāk.»

Francija līdz šim vienīgo reizi Pasaules kausā triumfējusi 1998.gadā, kad Zidāns finālā guva divus vārtus, sekmējot komandas uzvaru ar 3:0 pret Brazīliju.

Krievijā gaidāmā Pasaules kausa izcīņa sāksies 14. jūnijā. Francijai pirmā spēle paredzēta divas dienas vēlāk pret Austrāliju, bet turpinājumā apakšgrupas mačos frančiem pretī stāsies arī Peru un Dānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu