De Brujne: Uzvarai pret Japānu nebūs nozīmes, ja zaudēsim Brazīlijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Beļģijas futbola izlases uzvarai Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē pret Japānu nebūs nozīmes, ja ceturtdaļfinālā tiks piedzīvota neveiksme, uzskata valstsvienības pussargs Kevins de Brujne.

Beļģija pirmdien astotdaļfinālā ar rezultātu 3:2 uzvarēja Japānu, kas spēles laikā bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru. Pēc spēles viens no valstsvienības līderiem de Brujne noteica, ka šai uzvarai nebūs vērtības, ja turpmāk tiks piedzīvota neveiksme.

«Ceturtdaļfināla sasniegšana neko nenozīmēs, ja tajā piedzīvosim neveiksmi Brazīlijai,» atzina de Brujne.

Beļģijas pretiniece ceturtdaļfinālā būs titulētā Brazīlija, kas savā astotdaļfināla mačā pirmdien ar 2:0 apspēlēja Meksiku.

«Šādā turnīrā komandas vienmēr piedzīvo grūtus brīžus,» turpināja de Brujne. «Taču, ja vēlies uzvarēt turnīrā, ir jāpārspēj visas komandas. Brazīlija ir viena no turnīra favorītēm, taču mēs skatīsimies uz sevi un darīsim savu darbu.»

Tāpat de Brujne ir pārliecināts, ka Brazīlijas izlase neaprobežojas tikai ar komandas zvaigzni Neimaru. «Protams, visi skatās uz viņu, taču es spēlēju Mančestras «City» komandā, kur ir vairāki brazīlieši, un zinu, cik viņi ir prasmīgi.»

Tikmēr Beļģijas uzvaras vārtu autors Nasers Šadlī, kurš nāca uz maiņu un guva vārtus pēdējā Beļģijas uzbrukumā, sacīja, ka spēle bija saspringta. «Parādījām raksturu, un, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, ir nepieciešama īpaša spēlētāju grupa. Domāju, ka mums tāda ir.»

Savukārt Brazīlijas izlases zvaigzne Neimars pēc mača atzina, ka ir apmierināts ar savu sniegumu, taču vēl priecīgāks ir par izlases parādīto rezultātu.

Meksikas galvenais treneris Huans Karloss Osorio savukārt izteicās, ka aizvadītā spēle bija apkaunojums futbolam, jo, pēc viņa domām, Neimars regulāri tēloja noteikumu pārkāpumus. «Zaudējām daudz laika viena spēlētāja dēļ, bet otrajā puslaikā pazaudējām spēles pavedienu tiesneša dēļ.»

Osorio noteica, ka mača laikā bija pārāk daudz pārtraukumu simulāciju dēļ, no kā Meksikas izlases spēlētāji bija noguruši. «Otrajā puslaikā tika piešķirts tikai četru minūšu kompensācijas laiks, neskatoties uz pauzēm. Domāju, ka šī spēle bija slikts piemērs futbola pasaulei simulāciju dēļ.»

Jau ziņots, ka vienā no četriem Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināliem savā starpā spēkiem mērosies Beļģijas un Brazīlijas izlases, otrā tiksies Urugvaja un Francija, bet trešajā cīnīsies Krievija un Horvātija. Otrdien noskaidrosies pēdējā ceturtdaļfināla dueļa pāris, astotdaļfināla mačus aizvadot Zviedrijai un Šveicei, kā arī Kolumbijai un Anglijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu