«Cavaliers» īpašnieks pateicas Džeimsam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Phil Long / TT NYHETSBYRÅN

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas «Cavaliers» īpašnieks Dens Gilberts par spīti Lebrona Džeimsa aiziešanai no komandas slavē šo basketbolistu un sola iemūžināt viņa numuru.

33 gadus vecais Džeimss negaidīti ātri pieņēmis lēmumu par savu nākotni un kā brīvais aģents pievienojies Losandželosas «Lakers» vienībai. Sagaidāms, ka ar šo komandu tiks parakstīts četru gadu līgums par kopējo summu 154 miljoni dolāru (132 miljoni eiro).

Šī ir jau otrā reize, kad Džeimss atstāj «Cavaliers», jo 2010.gadā viņš pievienojās Maiami «Heat», ar ko izcīnīja divus NBA čempiontitulus, bet 2014.gadā atgriezās Klīvlendā, aizvedot to līdz pirmajam titulam 2016.gadā.

2010.gadā «Cavaliers» īpašnieks Gilberts nekautrējās skarbi kritizēt Džeimsu par viņa pārcelšanos uz Maiami, solot, ka komanda izcīnīs titulu ātrāk nekā pats basketbolists, tomēr tagad pēc basketbolista aiziešanas uz «Lakers» viņš izteica slavinošus vārdus.

«Mūsu izcīnītais čempiontituls vienoja Klīvlendas iedzīvotājus. Pirms diviem gadiem pilsēta varēja lepoties ar pirmo Ziemeļamerikas profesionālā sporta trofeju kopš 1964.gada. Vārdi nevar izteikt, cik brīnišķīgas sajūtas tobrīd bija iedzīvotājiem,» norādīja Gilberts.

«Nekas no tā nebūtu noticis, ja Lebrons nebūtu atgriezies Klīvlendā un vedis komandu pretī titulam. Visa kluba vārdā gribu pateikties viņam par šiem lieliskajiem brīžiem, aizvedot vienību līdz četriem NBA fināliem pēc kārtas,» izteicās «Cavaliers» īpašnieks.

Pēc izcīnītā NBA čempiontitula Gilberta un Džeimsa savstarpējās attiecības uzlabojās, tomēr tās vienmēr apvijušas spekulācijas.

«Lebrons jau vispirms ir ģimenes cilvēks. Vēlamies viņa tuviniekiem novēlēt visu to labāko, kā arī esmu pārliecināts, ka viņu devums mūsu reģionam turpināsies. Lebron, tu atgriezies mājās un spēji sasniegt mērķi. Mēs to ļoti novērtējam, tāpēc gaidām to dienu, kad pie griestiem varēsim piekārt kreklu ar 23.numuru,» uzsvēra Gilberts.

Tikmēr Džeimsa pievienošanos «Lakers» ar prieku uzņēmušas kādreizējās šīs komandas leģendas.

«Esi sveicināts ģimenē, Lebron,» savā tvitera kontā ierakstīja Kobe Braients.

Prieku neslēpa arī leģendārais Karims Abduls Džabars.

«Domāju, «Lakers» fani par šiem jaunumiem ir sajūsmā. Lebrona pievienošanās komandai nozīmē, ka tā ir tikai soļa attālumā no tā, lai reāli pretendētu uz NBA čempiontitulu,» norādīja kādreizējais basketbolists.

Džeimss aizvadītājā sezonā regulārajā čempionātā 82 spēlēs vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas un veica 6 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kuras finālsērijā «Cavaliers» piekāpās Goldensteitas «Warriors», Džeimss 22 mačos caurmērā iemeta 34,0 punktus, izcīnīja 9,1 bumbu zem groziem un veica 9 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists iepriekšējās četras sezonas pavadīja «Cavaliers» komandā, aizpērn izcīnot čempiontitulu. Klīvlendā viņš spēlēja arī no 2003. līdz 2010. gadam, bet pēc tam četras sezonas pārstāvēja Maiami «Heat», ar kuru izcīnīja divus NBA čempiontitulus.

Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un 14 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

«Lakers» savā pastāvēšanas vēsturē izcīnījusi 16 NBA čempiontitulus, bet pēdējās piecas sezonas nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu