Keins izrauj uzvaru Anglijas izlasei pār Tunisijas valstsvienību

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Gūstot divus vārtus Harijam Keinam, ar uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņā pirmdien iesaistījās Anglijas futbola valstsvienība, kas G apakšgrupā Volgogradā (Krievija) ar 2:1 (1:1) pieveica Tunisijas izlasi. Abus vārtus uzvarētājiem guva līderis Harijs Keins. Otros viņš iesita tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā. Āfrikas komandas rindās, realizējot 11 metru soda sitienu, precīzi sita Ferhani Sassi.

Anglijas izlase jau no pirmās minūtes sāka velt uzbrukuma viļņus uz Tunisijas izlases vārtiem, savu panākot 11. minūtē, kad Keins atradās īstajā vietā, uztverot pretinieku vārtsarga Mueza Hasena ar roku atsisto bumbu, to no tuvas distances raidot vārtu tīklā. Zīmīgi, ka tobrīd Hasens jau spēlēja ar pleca traumu, jo četras minūtes vēlāk Tunisijas izlase veica piespiedu maiņu, vārtos sūtot Faruku ben Mustafu.

Arī viņš drīz iesaistījās spēlē, glābjot komandu pēc kārtējā angļu uzbrukuma. Tiesa, Anglija ļoti šķērdējās ar savām iespējām, savukārt spēles 34. minūtē sekoja negaidīts pavērsiens, jo Kails Vokers savā soda laukumā ar elkoni pa galvu trāpīja pretiniekam, soģim par šo pārkāpumu norādot uz 11 metru soda sitiena atzīmi.

«Pendeli» realizēja Sassi, kura sistās bumbas virzienu Anglijas izlases vārtsargs Džordans Pikfords uzminēja, tomēr atvairīt sitienu nespēja, rezultātam kļūstot neizšķirtam 1:1.

Arī otrajā puslaikā dominēja angļi, turpinot izniekot labas iespējas atgūt vadību, kamēr Tunisija arvien vairāk piespiedās saviem vārtiem. Anglijai ar realizāciju nesekmējās un šķita, ka šajā Pasaules kausa finālturnīrā briest vēl viena sensācija, tomēr kompensācijas laika pirmajā minūtē savu vārdu atkal teica Keins.

Anglijas izlases kapteinis pēc stūra sitiena atkal bija izvēlējies pareizu pozīciju, jo bumba tika nomesta viņam uz tālo vārtu stabu, kur Totenhemas «Hotspur» zvaigzne bija atstāts viens, netraucēti ar galvu raidot bumbu Tunisijas vārtos, nodrošinot Gereta Sautgeita trenētajai komandai uzvaru.

Anglija - Tunisija 2:1

Vārtu guvēji: 1:0 Harijs Keins (11'), 1:1 Ferhani Sassi (35' soda sitiens), 2:1 Harijs Keins (90'+1').

Tunisijas izlases sastāvs spēlē pret Angliju: Muezs Hasens (Faruks ben Mustafa, 15.min.), Siāms ben Jusefs, Jasine Meriā, Ali Māluls, Dilans Brons, Eljess Shiri, Ferhani Sassi, Naims Sliti (Mohames Amine ben Amors, 74.min.), Fahredine ben Jusefs, Vābi Hazri (Sabers Halifa, 85.min.), Anīse Badrī;

Anglijas izlases sastāvs spēlē pret Tunisiju: Džordans Pikfords, Kails Vokers, Herijs Megvairs, Džons Stounss, Kerans Tripjērs, Džordans Henderons, Ešlijs Jangs, Delle Alli (Rubens Loftuss-Čīks, 80.min.), Džesse Lingārds (Eriks Daiers, 90.min.), Rahīms Stērlings (Markuss Rešfords, 68.min.), Herijs Keins.

Anglijas futbolisti Pasaules kausa izcīņā piedalās 15.reizi, bet par planētas labāko valstsvienību līdz šim tā kļuvusi vienu reizi, pie titula tiekot tālajā 1966. gadā. Tai vairs ne reizi nav izdevies ielauzties labāko trijniekā, bet pusfinālā tā iekļuva vēl tikai 1990. gadā, paliekot ceturtajā vietā. Pirms četriem gadiem Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā netika pārvarēts apakšgrupu turnīrs. Galvenais treneris šai komandai Gerets Sautgeits.

Visbeidzot Tunisija planētas meistarsacīkstēs atgriezusies pēc divu finālturnīru izlaišanas. Četrgades nozīmīgākajā forumā tā spēlējusi piecas reizes, ne reizi nepārvarot apakšgrupu turnīru. Galvenais treneris - Nabils Māluls.

Anglija un Tunisija savstarpējo maču aizvadīs vien otro reizi vēsturē. Tieši pirms 20 gadiem Francijā notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā angļi guva uzvaru ar 2:0.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni, kā arī reizi tas tika izmantots pirmdien.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu