Brazīlija uzvar Meksiku un iekļūst ceturtdaļfinālā (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WALLACE WOON / EPA

Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra astotdaļfināla maču Samārā (Krievija) aizvadīja Brazīlijas un Meksikas futbola valstsvienības. Uzvaru ar 2:0 (0:0) izcīnīja Brazīlijas izlases futbolisti, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Vārtus Brazīlijas izlases sastāvā otrajā puslaikā guva komandas līderis Neimars un uz maiņu nākušais Robērtu Firminu.

Spēles pirmajā puslaikā brazīlieši nedaudz vairāk kontrolēja bumbu un biežāk sita pretinieku vārtu virzienā. Ar precīziem sitieniem neviena no komandām gan 45 minūšu laikā neizcēlās, un pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

Otrajā puslaikā brazīliešiem izdevās iegūt pārsvaru, kad 51.minūtē prasmīgi kreisajā malā nospēlēja Viljans, kurš padeva precīzu piespēli dziļāk soda laukumā, kur bumbu vārtos ar pirmo pieskārienu pāradresēja Neimars.

Brazīlija ieguva svarīgu pārsvaru un nedaudz vēlāk gandrīz dubultoja pārsvaru pēc spēcīga Viljana sitiena, taču meksikāņu vārtsargs Giljermo Očoa bumbu atsita. Meksikāņi vairākkārt pārkāpa noteikumus pret Neimaru, turklāt kādā no epizodēm kāds no Meksikas spēlētājiem uzkāpa brazīlietim uz kājas. Neimars gan varēja maču turpināt.

Spēles izskaņā Brazīlijai izdevās gūt vēl vienus vārtus, kad pretuzbrukumā Neimars padeva piespēli uz maiņu nākušajam Firminu, kurš 88.minūtē guva savus pirmos vārtus Pasaules kausā. Spēles turpinājumā meksikāņiem neizdevās atspēlēties, un Brazīlija sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu.

Brazīlija - Meksika 2:0 (0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Neimars (51'), 2:0 Robērtu Firminu (88').

Brazīlieši šajā spēlē pietaupīja iepriekš savainojumu guvušo Marsēlu, atstājot viņu rezervē, bet Meksikas izlasei pamatsastāvā izgāja leģendārais Rafaels Markess, kuram šis ir jau piektais Pasaules kausa finālturnīrs.

Brazīlijas izlases sastāvs: Alisons, Filipe Luīšs, Tjagu Silva, Miranda, Fagners, Kazemīru, Paulinju (Fernandinju, 80.min.), Filipe Koutinju (Robērtu Firminu, 86.min.), Neimars, Gabriels Žezūss, Viljans (Markinjušs, 90+1.min.).

Meksikas izlases sastāvs: Giljermo Očoa, Karloss Salsedo, Hesus Galjardo, Ugo Ajala, Edsons Alvaress (Honatans dos Santoss, 55.min.), Rafaels Markess (Migels Lajuns, 46.min.), Andress Gvardado, Ektors Errera, Havjers Ernandess (Rauls Himeness, 60.min.), Karloss Vela, Irvings Losano.

Brazīlijas futbolisti šajā Pasaules kausā ar 2:0 pieveica Serbiju un Kostariku, kā arī nospēlēja 1:1 ar Šveici, izcīnot pirmo vietu E grupā. Savukārt Meksika ar 1:0 un 2:1 uzvarēja attiecīgi pasaules čempioni Vāciju un Dienvidkoreju, bet ar 0:3 piekāpās Zviedrijai, paliekot otrajā vietā F grupā.

Brazīlija ir visu laiku veiksmīgākā Pasaules kausu dalībniece. Par pasaules čempioni tā kļuvusi piecas reizes - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002.gadā. Kopumā šī valstsvienība Pasaules kausa izcīņā spēlējusi 21 reizi, pa divām reizēm vēl paliekot otrajā un trešajā vietā. Pirms četriem gadiem savās mājās notikušajā Pasaules kausā brazīlieši palika ceturtajā vietā. Šajā turnīrā komandas galvenais treneris ir Adenors Leonārdu Baši jeb Tite.

Meksika Pasaules kausā piedalās jau 16.reizi un septīto reizi pēc kārtas. Jau septiņus turnīrus pēc kārtas šī komanda spējusi sasniegt izslēgšanas sacensības. Komandas stūrmanis ir Huans Karloss Osorio.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu