Mateuss: Vācija izlasē nebija līderu un komandas gara

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIRILL ZYKOV / TT NYHETSBYRÅN

Vācijas futbola izlasei Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā nebija izteiktu līderu un komandas gara, uzskata Vācijas futbola leģenda Lotārs Mateuss.

Vācijas futbola izlase trešdien Kazaņā Pasaules kausa finālturnīra mačā ar rezultātu 0:2 (0:0) negaidīti zaudēja Dienvidkorejai, tādējādi neizkļūstot no apakšgrupas un noliekot čempiones pilnvaras.

«Šobrīd es apzinos, kā jūtas Anglijas izlases līdzjutēji pēdējos gados,» britu medijam «Sun» sacīja Mateuss, kurš pašreizējo Vācijas izlases sportiskās formas kritumu salīdzina ar Anglijas izlases pēdējo gadu nespēju sasniegt augstus rezultātus.

«Jau pēc zaudējuma pret Meksiku redzēju trūkstošos elementus komandā,» noteica Mateuss, kurš ar 150 spēlēm Vācijas izlases sastāvā ir līderis aizvadīto maču ziņā. «Mums nebija pareizā sastāva un izteiktu līderu. Vācijas futbolistiem nedega acis, un šai komandai nebija komandas gara.»

Kādreizējais Vācijas izlases pussargs Fēlikss Magats sociālajā tīklā «Facebook» rakstīja, ka nebija gaidījis tik lielu neveiksmi, kā arī, pēc viņa domām, komandas demonstrētais sniegums bija tik izmisīgs, ka šobrīd ir grūti atrast vainīgos.

Tikmēr kādreizējais valstsvienības aizsargs Tomass Bertolds sacīja, ka ārpus sastāva atstāt Anglijas premjerlīgas vienības Mančestras «City» pussargu Līroju Sanē bija kļūda.

Vācija pirms četriem gadiem uzvarēja Pasaules kausā, finālā ar 1:0 pieveicot Argentīnu. Vācieši par Pasaules kausa ieguvējiem kļuvuši četras reizes - 1954., 1974., 1990. un 2014. gadā -, kas tikai par viena titula tiesu atpaliek no rekordistes Brazīlijas.

Vācijas izlase planētas meistarsacīkstēs arī pa četrām reizēm guvusi sudrabu un bronzu, taču šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad Vācija nepārvarēja Pasaules kausa finālturnīra pirmo turnīra posmu.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15. jūlijam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu