Ostapenko «French Open» neveiksmi ir atstājusi pagātnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GLYN KIRK / AFP

Pagājušā gada Francijas atklātā tenisa čempionāta («French Open») uzvarētāja Aļona Ostapenko šogad sensacionāli pirmajā kārtā zaudēja ukrainietei Katerinai Kozlovai ar rezultātu 5-7, 3-6, taču sportiste par šo neveiksmi nedomā un ir atstājusi to pagātnē, intervijā portālam TenniSmash atklāja latviete.

Otrdien Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīra otrās kārtas mačā latviete ar rezultātu 6-3, 7-5 uzvarēja igaunieti Kaiu Kanepi. Ostapenko šis ir pirmais turnīrs pēc tam, kad pirms mēneša viņai neizdevās aizstāvēt pērnā gada «French Open» čempiones titulu.

Neskatoties uz piedzīvoto fiasko, Ostapenko par šo neveiksmi vairs nedomā. Tenisiste atzina, ka pēc sāpīgā zaudējuma labs veids, kā atkopties, bija pāris dienu pavadīšana Parīzē.

«Pāris dienas paņēmu brīvas un paliku Parīzē. Apskatīju Luvru un Versaļas pili, centos sajusties kā tūrists, lai nedomātu par neveiksmīgo spēli,» atzina Ostapenko.

Pēc Francijas izbaudīšanas sportiste atgriezās mājās, kur arī nosvinēja savu 21. dzimšanas dienu. Pāris dienas sportiste paņēma brīvas arī no treniņiem, atsākot trenēties tikai pēc savas dzimšanas dienas.

«Protams, mājās pavadīju labu laiku. Kopā ar draugiem un ģimeni nosvinējām manu dzimšanas dienu. Tā bija ļoti īpaša reize, jo šogad man apritēja 21 gads. Bet uzreiz pēc svētkiem atsāku trenēties un gatavoties sacensībām,» sacīja Ostapenko.

Zaudējums «French Open» lika Ostapenko arī atstāt labāko tenisistu pirmo desmitnieku. Šobrīd ieņemtā 12. vieta pasaules rangā ir zemākā kopš pagājušā gada 27. augusta. Viņa pasaules ranga pirmajā desmitniekā atradās kopš pagājušā gada septembra sākuma, bet viņas karjeras rekords ir piektā vieta, kas ir arī visu laiku labākais Latvijas sasniegums.

Latvijas tenisa zvaigzne uz pārbaudes laiku sākusi sadarbību ar Nīderlandes speciālistu Glenu Shāpu, kurš aizstāj Deividu Teiloru, ar kuru Ostapenko pēc neveiksmes Francijas atklātajā čempionātā nolēma pārtraukt sadarbību.

«Kopā ar Deividu nolēmām neturpināt sadarbību, jo jutām, ka tas nāks par sliktu mums abiem. Kopā strādājām gandrīz pusgadu, un uzskatu, ka sasniedzām daudz. Par viņu nevaru teikt neko sliktu,» sacīja Ostapenko.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura rangā atrodas 28. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu