NHL debitante «Golden Knights» iemet 7 ripas «Sharks» vārtos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas «Golden Knights» ceturtdien svinēja graujošu uzvaru Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla pirmajā mačā.

«Golden Knights» savā laukumā ar rezultātu 7:0 (4:0, 1:0, 2:0) sagrāva Sanhosē «Sharks», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Trešo reizi šī gada Stenlija kausa izcīņā «sausā» nostāvēja Lasvegasas komandas vārtsargs Marks Andrē Flerī, kurš šoreiz atvairīja visas 33 pretinieku mestās ripas. Flerī karjeras laikā Stenlija kausā izcīnījis 13 «sausās» uzvaras.

Savukārt ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Žonatans Maršeso, bet trīs reizes rezultatīvi asistēja Viljams Kārlsons un Reilijs Smits.

Šī bija «Sharks» komandas smagākā sagrāve Stenlija kausa izcīņā. 1995.gadā Sanhosē vienība ar Sandi Ozoliņu sastāvā un Artūru Irbi rezervē Rietumu konferences pusfināla pirmajā mačā ar 0:6 piekāpās Detroitas «Red Wings».

«Golden Knights» ceturtdaļfinālā ar 4-0 pārspēja Losandželosas «Kings», kamēr «Sharks» ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār Anaheimas «Ducks».

Tikmēr Austrumu konferencē pusfināla pirmajā cīņā pērnā gada čempione Pitsburgas «Penguins» viesos ar 3:2 (0:1, 0:0, 3:1) pārspēja Vašingtonas «Capitals», sērijā panākot 1-0.

Pitsburgas komanda uzvaru nokārtoja trešā perioda pirmajā pusē, kad guva trīs vārtus, ar precīziem metieniem atzīmējoties Patrikam Hērnkvistam, Sidnijam Krosbijam un Džeikam Gencelam. Amerikāņu uzbrucējs Genzels asistēja arī Hērnkvista un Krosbija vārtu guvumos.

«Penguins» pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Filadelfijas «Flyers», kamēr «Capitals» ar tādu pašu rezultātu pieveica Kolumbusas «Blue Jackets».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu