«Sharks» pagarina līgumu ar leģendāro Torntonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē «Sharks» pagarinājusi līgumu ar komandas veterānu Džo Torntonu.

Pašlaik 39 gadus vecais Torntons līgumu pagarinājis uz vienu sezonu, turklāt viņš piekrita algas samazinājumam. Iepriekš Torntons sezonā saņēma piecus miljonus dolāru (4,4 miljonus eiro), bet nākamajā sezonā alga samazināsies līdz trīs miljoniem dolāru (2,6 miljoni eiro).

Šādu lēmumu Torntons pieņēma, lai komanda varētu piesaistīt jaunus spēlētājus.

«Protams, man zvanīja vairākas komandas, taču teicu savam brālim - aģentam, ka vēlos nākamo sezonu pavadīt Sanhosē,» kluba sociālo tīklu kontos citēts Torntons.

Leģendārais Torntons NHL debitēja 1997.gadā, kad viņu ar drafta pirmo numuru izraudzījās Bostonas «Bruins» vienība. Līgā viņš pavadījis 21 sezonu, starpposmos divreiz pārstāvot Šveices hokeja komandu «Davos» - pirmoreiz 2004./05. gada sezonā un otrreiz 2012./13. gada sezonā NHL lokautu dēļ.

Kopumā NHL Torntons aizvadījis 1493 spēles, kuru laikā guvis 397 vārtus un atdevis 1030 rezultatīvas piespēles. Viņa vizītkarte NHL allaž bijusi spēles veidošanas prasme, karjeras laikā rezultativitātes punktus sakrājot galvenokārt ar rezultatīvām piespēlēm.

Torntons gan ne reizi nav uzvarējis NHL, bet spēlējis sešās līgas Zvaigžņu spēlēs, 2009.gadā bija kapteinis. Tāpat viņš bijis olimpiskais čempions, 2010.gadā ar Kanādas izlasi triumfējot olimpiskajā hokeja turnīrā.

«Sharks» pagarinājusi līgumu uz četrām sezonām arī ar 24 gadus veco Čehijas hokejistu Tomāšu Hertlu. Ik katru nākamo sezonu Hertls saņems 5,6 miljonu dolāru (4,9 miljoni eiro) algu. Pagājušajā sezonā viņš guva 22 vārtus un atdeva 24 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā izcēlās ar sešiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm desmit cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu