Modričs: Visu rītu pavadīju pētot, kā pārspēt Šmeihelu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no Horvātijas futbola izlases līderiem Luka Modričs svētdien pirms spēles visu rītu pavadījis pētot, kā pārspēt Dānijas valstsvienības vārtsargu Kasperu Šmeihelu.

Horvātijas futbola izlase svētdien Pasaules kausa astotdaļfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja Dāniju un kļuva par Krievijas pretinieci turnīra ceturtdaļfinālā.

Ņižņijnovgorodā notikušais mačs pēc pamatlaika noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:1), turklāt vārtus neviena no komandām neguva arī pagarinājumā. Savukārt pēcspēles sitienos labāka ar 3:2 bija Horvātija. Četras minūtes pirms pagarinājuma beigām horvāti tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, Šmeihelam atvairot Modriča sitienu.

«Bija ļoti karsts, turklāt bija grūti paskriet. Nerealizēt «pendeli» bija ļoti smagi, jo visu rītu pavadīju pētot, kā pārspēt Šmeihelu,» teica Modričs.
«Modriča netrāpītais sitiens lika mums visiem atcerēties 2008.gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, kur pēcspēles sitienos zaudējām Turcijai,» atzīmēja Horvātijas izlases galvenais treneris Zlatko Daličs. «Pēc nerealizētā 11 metru soda sitiena sapratām, ka tomēr varam izcīnīt uzvaru.»

Modričs esot apsolījis sev, ka «pendeli» iesitīs pēcspēles sērijā. «Grūti iedomāties, kas notiktu, ja viņš netrāpītu, taču viņš ir lielisks futbolists,» noteica Daličs.

Pēcspēles sitienos veiksmīgāks bija horvātu vārtsargs Danijels Subašičs, kurš atvairīja trīs «pendeles». «Veiksmi vajag nopelnīt, un futbolisti to nopelnīja. Esam tikuši tālu, bet nedomājam šeit apstāties,» uzsvēra Daličs.

Savukārt Šmeihels tvēra divus pretinieku 11 metru soda sitienus.

«Ikviens, kurš izpilda «pendeles», manās acīs ir varonis. Ja futbolistam ir iekšas to izdarīt, tad viņš ir varonis. Nedomāju, ka veiksme un tiesnesis bija ar mums,» uzsvēra Šmeihels.

Horvātija piedalās savā piektajā Pasaules kausa finālturnīrā, bet vislabākais rezultāts tika sasniegts 1998.gadā, kad tā debijā izcīnīja trešo vietu. Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu