Jonasam tikai piektā vieta PČ posmā Indonēzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no «Red Bull KTM Factory Racing» komandas svētdien Indonēzijā ierindojās tikai piektajā vietā planētas meistarsacīkšu 12.posmā.

Divu braucienu summā šajā posmā uzvaru izcīnīja Dienvidāfrikas Republikas sportists Kelvins Vlānderens, kurš aiz sevis atstāja amerikāni Tomasu Kovingtonu un Jonasa komandas biedru Horhi Prado no Spānijas. Tiesa, spānis latvieša pārvaru kopvērtējumā samazinājis tikai par diviem punktiem.

Pirmajā braucienā Jonass izcīnīja otro vietu, atpalikdams vien no Kovingtona, kamēr trešais bija Vlānderens.

Pirmajā braucienā Kovingtons izcīnīja pārliecinošu uzvaru, visu sacīkstes laiku atrodoties vadībā, kamēr Jonass sākotnēji bija trešais, bet pēc tam apdzina Vlānderenu un nosargāja otro vietu.

Savukārt otrais brauciens latvietim nebija tik veiksmīgs, jo viņš ierindojās vien septītajā vietā. Tajā uzvaru guva Vlānderens, kuram sekoja brits Bens Vatsons un Prado.

Otrā brauciena startu «izcēla» Vlānderens, kamēr Jonass ar Prado iekārtotās attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Tomēr turpinājumā latvietis bija spiests zaudēt savu pozīciju ne tikai spānim, bet arī Vatsonam un nīderlandietim Davijam Potjesam. Jonass acīmredzami bija zaudējis ātrumu, turklāt sacīkstes izskaņā viņš bija spiests piekāpties arī Kovingtonam un Jago Gērtsam, ierindodamies vien septītajā pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien Jonass kvalifikācijas sacensībās ierindojās piektajā vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem Jonasam ir 510 punkti, kamēr 503 punktus iekrājis Prado. Savukārt trešais ar 394 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš svētdien bija septītais.

Šīs sezonas 12 posmos Jonass izcīnījis piecas uzvaras.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē uzvaru svētdien izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis un Jonasa komandas biedrs KTM rūpnīcas komandā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš aiz sevis atstāja vēl vienu šīs vienības braucēju Antonio Kairoli no Itālijas. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena savukārt kāpa francūzis Romēns Fevrs.

MXGP sezonas kopvērtējumā līderis ar 533 punktiem ir Herlingss, kamēr otro vietu ar 521 punktu ieņem Kairoli, bet trešais ar 407 punktiem ir Klēmāns Desaijs no Beļģijas, kurš svētdien bija piektais.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu pērn kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu