Tavaress pamet Ņujorku un paraksta 77 miljonu līgumu ar «Maple Leafs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kanādiešu uzbrucējs Džons Tavaress atstājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Ņujorkas «Islanders» un parakstījis līgumu ar Toronto «Maple Leafs».

Neierobežoti brīvais aģents Tavaress ar «Maple Leafs» parakstījis 6 gadu līgumu par kopējo summu 77 miljoni dolāru (66 miljoni eiro), bet viņa sezonas alga būs 11 miljoni dolāru (9,4 miljoni eiro).

Līdz ar to Tavaress ir atgriezies dzimtenē, pievienojoties Kanādā bāzētajam «Maple Leafs» klubam.

Tavaresu 2009.gada draftā «Islanders» izvēlējās ar kopējo pirmo numuru. Līdz šim viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā bija spēlējis tikai šajā klubā, turklāt iepriekšējās piecas sezonas viņš bija tā kapteinis.

Iepriekšējā sezonā 27 gadus vecais Tavaress 82 spēlēs izcēlās ar 37 vārtiem un 47 rezultatīvām piespēlēm, bet komandai neizdevās iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Savukārt savas NHL karjeras laikā Tavaress regulārajā čempionātā kopumā 669 spēlēs iemetis 272 vārtus un veicis 349 rezultatīvas piespēles, kamēr 24 Stenlija kausa mačos viņa kontā 11 vārti un 11 piespēles.

Kopā ar Kanādas valstsvienību Tavaress 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu, kā arī pirms diviem gadiem triumfēja Pasaules kausā.

«Islanders» vienība Stenlija kausa izcīņai nav kvalificējusies divus gadus pēc kārtas, kamēr «Maple Leafs» izslēgšanas sacensībās ir iekļuvusi, turklāt tā tiek uzskatīta par vienu no talantīgākajām līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu