Girgensona pārstāvētā «Sabres» uzvar NHL drafta loterijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda sestdien guva uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta izlozē, tādējādi tā jauno spēlētāju izvēles ceremonijā tikusi pie pirmā numura.

Šajā sezonā «Sabres» bija vājākā NHL komanda, jo 82 maču laikā ieguva vien 62 punktus un guva 25 uzvaras.

Līdz ar to «Sabres» bija galvenā favorīte drafta pirmā numura iegūšanai. Par jauno spēlētāju izvēles ceremonijas favorītu tiek uzskatīts 18 gadus vecais zviedru aizsargs Rasmuss Dalins, kurš Zviedrijas augstākajā līgā 47 mačos guva astoņus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Dalins tika nosaukts arī par šī gada junioru pasaules čempionāta labāko aizsargu, kā arī bija jaunākais hokejists Zviedrijas izlasē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

«Esam sajūsmā. Tiešām ceram, ka draftā mums izdosies komandas sastāvu papildināt ar lielisku spēlētāju,» pēc uzvaras drafta ceremonijā sacīja «Sabres» ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils.

Ar otro numuru šī gada NHL draftā izraudzīsies Karolīnas «Hurricanes», kurai pirms izlozes bija tikai 11.labākās izredzes, kamēr trešais numurs tika Monreālas «Canadiens».

Savukārt pirmo piecinieku noslēdza Otavas «Senators» un Arizonas «Coyotes».

«Sabres» jau vairākus gadus atrodas pārbūves procesā, kas gan bijis diezgan neveiksmīgs, jo vienība Stenlija kausa izcīņā nav iekļuvusi jau septiņas sezonas pēc kārtas.

Šī gada drafta noslēdzošajā prognozē, kuru veido NHL centrālais skautu birojs, tika iekļauti arī Latvijas jaunie hokejisti Emīls Ģēģeris un Roberts Kaļķis.

Šogad NHL drafts 22. un 23.jūnijā notiks Dalasā.

Pērn pirmo reizi sešu gadu laikā NHL draftā netika izraudzīts neviens Latvijas hokejists.

Kopumā NHL ir draftēti 35 Latvijas hokejisti, bet visaugstāk draftā bijis Girgensons, kuru 2012.gadā «Sabres» izvēlējās pirmajā kārtā ar 14.numuru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu