Spānija vēl ne reizi nav uzvarējusi PK un EČ mājinieku izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas futbola valstsvienība Pasaules kausa (PK) izcīņas astotdaļfinālā spēkiem mērosies ar turnīra mājinieci Krieviju. Interesanti, ka spāņiem līdz šim ne Pasaules kausa finālturnīrā, ne Eiropas čempionātā (EČ) līdz šim turnīra rīkotājus nav izdevies uzvarēt.

Spānijas izlase PK un EČ finālturnīros līdz šim astoņas reizes tikusies ar sacensību mājinieču valstsvienībām un ik reizi piedzīvojusi zaudējumu vai spēlējusi neizšķirti.

1934. un 1980. gadā Spānija nespēja pieveikt Itāliju, 1950. gadā Brazīliju, 1984. gadā Franciju, 1988. gadā Vāciju, 1996. gadā Angliju un 2002. gadā Koreju.

Spānija līdz šajā Pasaules kausa izcīņā nerāda pārliecinošu sniegumu. Turnīra ievadā tā 3:3 cīnījās neizšķirti ar Portugāli, nākamajā mačā ar grūtībā 1:0 pārspēja Irānu un grupas turnīra noslēdzošajā mačā izglābās no zaudējuma, spēlējot 2:2 ar Marokas futbolistiem.

Tikmēr Spānijas pretiniece izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Krievija sacensību ievadā ar 5:0 sagrāva Saūda Arābiju, nākamajā spēlē ar 3:1 apspēlēja Ēģipti, bet grupas turnīra trešajā spēlē piedzīvoja sakāvi 0:3 Urugvajas izlasei.

Krievija ar Spāniju 1/8 fināla spēlē spēkiem mērosies 1. jūlijā «Lužņiku» stadionā Maskavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu