Basketbolisti apspēlē Zviedrijas izlasi un nodrošina vietu nākamajā kārtā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra B grupas spēlē Stokholmā ceturtdien izcīnīja Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas ar 82:72 (16:16, 31:26, 13:8, 22:22) apspēlēja Zviedrijas izlasi. Lielisku sniegumu demonstrēja Jānis Strēlnieks, kurš guva 27 punktus, kas ir viņa karjeras rekords valstsvienībā. Latvija šajā mačā nodrošināja vietu nākamajā kārtā.

Dāvis Bertāns guva 22 punktus, ar deviņiem atzīmējās Kaspars Vecvagars, septiņi punkti bija Ronaldam Šmitam, seši Mārtiņam Meieram, pieci Ojāram Siliņam, bet pa trim punktiem bija Žanim Peieneram un Artim Atem, kuram šī bija debija oficiālajās spēlēs.

Tikmēr zviedriem ar 15 punktiem atzīmējās Ludvigs Hākansons, kurš pirms divām sezonām spēlēja «VEF Rīga» rindās, bet 12 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Kristoferam Čerapovičam.

Maču Latvija sāka ar Jāni Strēlnieku, Dāvi Bertānu, Arti Ati, Ojāru Siliņu un Mārtiņu Meieru starta pieciniekā, Atem piedzīvojot debiju izlases oficiālajās spēlēs. Dueļa sākumā latvieši ātri izvirzījās vadībā ar 6:0, kamēr Zviedrijas basketbolisti centās uzbrukt no tālienes, ātri izlīdzinot rezultātu. Ceturtdaļas otrajā pusē, tieši ar tālmetienu palīdzību, laukuma saimnieki pārņēma vadību - 16:13. Tiesa, ceturkšņa pēdējās sekundēs trejaci grozā raidīja arī Siliņš, pirmajām desmit minūtēm noslēdzoties neizšķirti 16:16.

Otrās ceturtdaļas ievadā Rolands Šmits ar tālmetienu un Siliņš ar «danku» panāca jau piecu punktu pārsvaru latviešiem (21:16). Savukārt zviedri turpināja mest no tālienes, nedaudz vēlāk izvirzoties vadībā ar 25:23. Ar Strēnieka un Ates ieguldījumu latvieši vēlreiz pārņēma vadību (30:25). Pēc Dāvja Bertāna tālmetiena trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām Latvijas izlases pārsvars sasniedza jau deviņus punktus (40:31), bet līdz lielajam pārtraukuma tas tika sadeldēts līdz pieciem punktiem (47:42).

Trešās ceturtdaļas sākumā Latvija turējās dažu punktu attālumā, spēles nogriežņa vidū Strēlniekam viesu pārsvaru palielinot līdz desmit punktiem (56:46). Tāpat desmit punkti komandas šķīra, pēc tam kad pēdējos punktus ceturksnī guva Strēlnieks - 60:50 Latvijas izlases labā.

Ceturtā ceturkšņa otrajā minūtē pēc Dāvja Bertāna tālmetiena latviešu pārsvars bija jau 14 punkti (65:51). Turpinājumā zviedriem Latvijas izlases pārsvaru izdevās sadeldēt līdz deviņiem punktiem, bet tuvāk pretinieki netika pielaisti, viesiem svinot drošu uzvaru.

Latvija - Zviedrija 82:72 (16:16, 31:26, 13:8, 22:22)

Šajā spēļu ciklā Latvijas valstsvienībai nevar palīdzēt Jānis Timma, kura ģimenē nesen pasaulē nāca dēls.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas spēlē Turcija savā laukumā ar rezultātu 80:66 (15:28, 36:12, 10:11, 19:15) pārspēja Ukrainu, pie kuras svētdien viesosies Latvija.

Turcijas izlasē ar 21 punktu izcēlās Furkans Korkmazs, bet 20 punkti bija Džedi Osmana kontā. Savukārt ukraiņiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Serhijs Gladirs.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā piecās spēlēs pa trim uzvarām izcīnījušas Latvija, Ukraina un Turcija, kamēr viens panākums ir Zviedrijai.

Uz Stokholmu Latvijas komandas sastāvā trešdien devās 13 spēlētāji. Tostarp Dairis Bertāns, kurš pārbaudes spēlē ar Krieviju (71:79) savainoja kāju. Viņš gan palika malā.

Zviedri PK kvalifikācijas turnīru sāka ar zaudējumiem Ukrainai (76:84) un Latvijai (73:82), bet ziemā uzvarēja Turciju (59:58) un zaudēja Ukrainai (66:77).

Latvijas komandas rēķinā ir uzvara un zaudējums pret Turciju (73:85 un 79:70), uzvara pār Zviedriju (82:73) un zaudējums Ukrainai (68:82).

Svētdien, 1. jūlijā, Latvijas komanda plkst.16 Kijevā tiksies ar Ukrainas izlasi.

Grupas trīs labākās komandas, ņemot līdzi visus punktus, turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu, sacenšoties ar A grupas labāko trijotni. Ceturto vietu ieguvējas piedalīsies 2021. gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu