Latvijas futbola izlase piedzīvo pirmo zaudējumu Pātelainena vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @kajbumba/Twitter/Latvijas Futbola federāija

Latvijas nacionālā futbola izlase sestdien stadionā «Daugava» pārbaudes mačā ar 1:3 (0:1) zaudēja Azerbaidžānas valstsvienībai, piedzīvojot pirmo neveiksmi sava jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā.

Latvijas izlases labā goda vārtus vien pēdējās sekundēs iesita Roberts Uldriķis, kuram tie bija pirmie vārti valstsvienībā. Savukārt Azerbaidžānas izlases sastāvā ar vārtiem šajā mačā atzīmējās Maksims Medvedevs, Džavids Imamverdijevs un Jemins Mahmudo.

Abu vienību spēle iesākās diezgan mierīgā gultnē un sākotnēji komandas kontrolēja bumbu līdzvērtīgi. Tiesa, pēc pirmajām minūtēm iniciatīva pārgāja Azerbaidžānas pusē, kā rezultātā 20.minūtē cīņas rezultātu atklāja viesu futbolists Medvedevs.

Sajutuši vārtu garšu, arī pēc rezultāta atklāšanas Azerbaidžānas valstsvienība turpināja uzbrukt, iespiežot Latviju tās aizsardzības zonā. Šādu spiedienu mājinieki gan izturēja, turklāt pirmā puslaika beigās avantūriski no vārtiem izskrēja viesu vārtsargs, tomēr Latvijas izlase iespēju neizmantoja, neraidot bumbu tukšos vārtos.

Cīņas 41.minūtē laba iespēja panākt neizšķirtu bija Valērijam Šabalam, tomēr viņa sitiens pēc Artūra Karašauska centrējuma lidoja tieši virsū vārtsargam. Pirmā puslaika noslēgumā spēle izlīdzinājās, bet rezultāts vairs nemainījās, lielajā pārtraukumā Azerbaidžānai dodoties ar 1:0 vadību.

Otrajā puslaikā Latvijas izlasei tikpat kā nebija vārtu gūšanas iespēju, kamēr iniciatīva laukumā piederēja Azerbaidžānas futbolistiem. Tiesa, viesi vārtus guva ne bez mājinieku palīdzības, jo 57.minūtē rupji kļūdījās valstsvienības debitants, vārtsargs Jevgeņijs Nerugals, kurš nepārliecinoši nospēlēja ar bumbu, ko viņam atņēma pretinieki, Imamverdijevam gūstot arī vārtus.

Jau pēc sešām minūtēm rezultāts kļuva 3:0, kad skaistu tālsitienu realizēja Mahmudo.. Arī pēcāk pārsvars piederēja Azerbaidžānai, bet vienā no epizodēm komandu no vārtu zaudējuma glāba Nerugals.

Par spīti daudzajām maiņām, Latvijas izlases spēle nekļuva aktīvāka - nesekmīgu tālsitienu veica Kļuškins, bet pēdējās sekundēs mājiniekiem tomēr izdevās gūt goda vārtus, kad skaisti bumbu vārtos trieca Uldriķis.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas 129.vietā, kamēr Azerbaidžānas izlase ir 105.pozīcijā.

Pēdējo reizi oficiālā mačā abas komandas tikās pirms 14 gadiem. Toreiz, 2004.gadā, arī pārbaudes spēlē, kas risinājās jūnijā, abas komandas uzvarētāju nenoskaidroja, spēlējot 2:2.

Latvijas valstsvienība šonedēļ triumfēja Baltijas kausa izcīņā.

Savā pirmajā Baltijas kausa spēlē Latvija, galvenā trenera amatā debitējot somu speciālistam Miksu Pātelainenam, atjaunotajā Daugavas stadionā pirms nedēļas ar 1:0 uzvarēja Igauniju, vienīgos vārtus ar skaistu sitienu gūstot Jānim Ikauniekam.

Savukārt otrajā spēlē Latvija ar rezultātu 1:1 cīnījās neizšķirti pret Lietuvu, vienīgos vārtus viesu komandas labā gūstot aizsargam Kasparam Dubram un komandai ceturto gadu pēc kārtas iegūstot Baltijas kausu.

Šīs treniņnometnes laikā no valstsvienības sastāva veselības likstu dēļ izkrita vārtsargs Andris Vaņins, aizsargs Vjačeslavs Isajevs, kā arī uzbrucēji Dāvis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis. Pa šo laiku komandas rindas papildināja Aleksejs Višņakovs, Dmitrijs Hmizs, Vitālijs Rečickis un Roberts Uldriķis.

Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Pātelainens par saviem palīgiem ir izraudzījies Skotijas speciālistu Gordonu Jangu, kurš pašlaik ir dzimtenes otrās līgas komandas «Falkirk» galvenā trenera asistents, kamēr no Latvijas treneriem tas ir Mareks Zuntners no «Liepājas»/«Mogo» un Aleksandrs Koliņko, kurš strādā citā pašmāju klubā RFS.

Tikmēr izsaukumu uz izlasi pēc pusotra gada pārtraukuma izpelnījās «Liepāja»/«Mogo» uzbrucējs Artūrs Karašausks, kuram bija konflikts ar iepriekšējo valstsvienības stūrmani Aleksandru Starkovu, tāpēc durvis uz nacionālo komandu viņam bija slēgtas.

Tāpat uz valstsvienību tika izsaukts pussargs Vladimirs Kamešs, kurš pagājušajā nedēļā palīdzēja Krasnojarskas «Jeņisej» komandai pirmo reizi vēsturē izcīnīt ceļazīmi uz Krievijas premjerlīgu. Arī šis futbolists pirms tam nebija starp Starkova favorītiem, lai arī stabili spēlēja Krievijas pēc spēka otrajā līgā.

Savukārt no iepriekšējiem sasaukumiem valstsvienībā nebija tādu futbolistu kā Oļega Laizāna, Dāvja Indrāna, Ņikitas Koļesova un Jevgeņija Kazačoka.

Atšķirībā no citām reizēm šoreiz sasaukumā nebija arī Polijā spēlējošā vārtsarga Pāvela Šteinbora, kuram esot neliela muguras trauma, kamēr uzbrucējs Deniss Rakels pats izvēlējies nepārstāvēt izlasi, jo viņš bija devies atvaļinājumā ar ģimeni.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes mača pret Azerbaidžānu:

Jevgeņijs Nerugals, Kaspars Dubra, Igors Tarasovs, Vladislavs Gabovs, Vitālijs Maksimenko; Aleksandrs Fertovs (Dmitrijs Hmizs, 75.min.), Kristians Damians Torress (Vladimirs Kamešs, 46.min.), Jānis Ikaunieks, Ritvars Rugins (Gļebs Kļuškins, 46.min., Roberts Savaļnieks, 88.min.); Valērijs Šabala (Roberts Uldriķis, 68.min.), Artūrs Karašausks (Aleksejs Višņakovs, 68.min.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu