Uldriķa divi vārti kaldina RFS uzvaru pār «Ventspili»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/Futbola klubs RFS/Facbook

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas kopvērtējuma līdere RFS piektdien 13. kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0) pārspēja «Ventspili».

Rīdziniekiem ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Roberts Uldriķis, kurš ar septiņiem precīziem sitieniem virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pakāpies uz dalītu otro vietu.

RFS futbolisti svinējuši uzvaras septiņās virslīgas spēlēs pēc kārtas, bet tās bezzaudējumu sērija sasniegusi astoņus mačus, kamēr «Ventspils» cietusi trešo zaudējumu pēc kārtas.

Pirmajās 45 minūtēs vārti netika gūti, lai gan puslaika beigās laba izdevība bija RFS pussargam Robertam Savaļniekam. Uldriķis mačā iesaistījās, sākot ar otro puslaiku un 63.minūtē pēc stūra sitiena ar galvu atklāja mača rezultātu. Tāpat ar galvu viņš precīzi sita arī 70.minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā rezultatīvi noslēdza RFS uzbrukumu.

Tiesa, piecas minūtes vēlāk ventspilnieki panāca izlīdzinājumu, pēc Eduarda Tīdenberga izpildītā stūra sitiena precīzi ar galvu sitot Naurim Bulvītim. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes, nule uz maiņu nākušais Artis Jaudzems guva trešos vārtus RFS labā. Uldriķim izdarot piespēli, Jaudzems nonāca viens pats pret viesu vārtsargu Vitāliju Meļņičenko, pārceļot bumbu pāri pretiniekam.

Rīdzinieki iepriekšējo zaudējumu cieta pirms diviem mēnešiem, kad ar 0:2 piekāpās iepriekšējo divu sezonu čempionei Jūrmalas «Spartakam». Tikmēr «Ventspils» virslīgas pirmajās desmit spēlēs neizjuta zaudējuma rūgtumu, bet nākamajos trīs mačos cietusi zaudējumus.

Abu komandu savstarpējā mačā pirmajā aplī tika fiksēts neizšķirts 1:1.

«Ventspils» papildinājusies ar maķedoniešu aizsargu Medžitu Neziri, kurš pārnācis no dzimtenes kluba «Renova», bet pirms tam pārstāvēja arī Moldovas vienību Kišiņevas «Dacia», ko trenējis ventspilnieku galvenais treneris Dejans Vukičevičs.

Vēl ventspilnieki papildinājuši sastāvu ar gruzīnu izcelsmes Ukrainas pussargu Džuli Mandžgaladzi, kurš šo sezonu iesāka Azerbaidžānas komandā Gendžes «Kapaz». Kurzemes klubs arī oficiāli pieteicis brazīliešu aizsargu Ēliu Monteiru Batistu jeb vienkārši Ēliu.

Tikmēr RFS šajā transfēru logā pagaidām iztikusi bez papildinājumiem, turklāt galvaspilsētas komanda izīrējusi pussargu Daniilu Ulimbaševu «Jelgavas» vienībai. Ulimbaševs pērn ar septiņiem gūtiem vārtiem bija RFS rezultatīvākais futbolists, bet šosezon vietu pirmajā komandā nav iekarojis un spēlē dublieru čempionātā.

Šīs kārtas turpinājumā sestdien «Valmiera Glass»/«Vidzemes Augstskola» savā laukumā uzņems «Riga» futbolistus, bet «Liepāja»/«Mogo» mājās spēkosies ar «Spartaku». Savukārt svētdien «Jelgava» savu skatītāju priekšā eksaminēs «Metta»/«Latvijas Universitāte» vienību.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 34 punktiem 13 spēlēs ir RFS, bet 25 punkti 13 mačos ir «Riga» vienībai. No tās par punktu atpaliek 12 cīņas aizvadījusī «Liepāja»/«Mogo», kamēr pirmajam trijniekam ar 22 punktiem seko «Ventspils» un «Spartaks».

Vēl astoņus punktus iekrājusi «Jelgava». Četri punkti ir «Metta»/LU kontā, kamēr «Valmiera Glass»/ViA rēķinā ir divi punkti.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu