Urugvaja sagrauj Krieviju un izcīna pirmo vietu apakšgrupā; Saūda Arābija izrauj uzvaru pret Ēģipti (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vitaliy Timkiv / Sputnik

Pasaules kausa (PK) izcīņas grupas turnīra noslēdzošo, trešo maču A apakšgrupā aizvadīja Krievijas un Urugvajas futbola valstsvienības, kuras spēlēja Samārā (Krievija) «Samara Arena». Pārliecinošu uzvaru ar 3:0 (2:0) izcīnīja Urugvajas izlase, tādējādi svinot uzvaru A apakšgrupā.

Tikmēr Saūda Arābija ar 2:1 (1:1) apspēlēja Ēģipti, kuras vārtsargs El Hadari 45 gadu vecumā kļuva par vecāko spēlētāju, kurš izgājis laukumā Pasaules kausa finālturnīra mačā.

Jau pirms pēdējās grupu turnīra kārtas bija zināms, ka izslēgšanas turnīrā iekļuvušas Krievijas un Urugvajas valstsvienības. Pēc trīs spēlēm noskaidrojās, ka A apakšgrupā ar deviņiem punktiem uzvarēja Urugvaja, otrā ar sešiem punktiem palika Krievija, bet trešo vietu ar trīs punktiem ieguva Saūda Arābija. Tikmēr Ēģipte bez punktiem palika pēdējā grupā.

Urugvajas sastāvā pirmajā puslaikā brīvsitienu 10.minūtē realizēja Luiss Svaress, bet krievu zvaigzne Deniss Čeriševs 23.minūtē bumbu netīšām raidīja savos vārtos. Savukārt 36.minūtē savu otru dzelteno kartīti nopelnīja Igors Smoļņikovs, kurš tika noraidīts no laukuma. Otrajā puslaikā aizraujošā cīņā Edinsons Kavani no tuvas distances 90.minūtē panāca trīs vārtu pārsvaru, pieliekot punktu mačam.

Krievija - Urugvaja 0:3

Vārtu guvēji: 1:0 Luiss Suaress (10'), 2:0 Deniss Čeriševs (savos vārtos,24'), 3:0 Edinsons Kavani (90').

Krievija turnīra ievadā ar 5:0 sagrāva Saūda Arābiju, bet pēc tam ar 3:1 guva virsroku pār Ēģipti. Krievijas izlases rindās ar trim gūtiem vārtiem atzīmējies Čeriševs. Savukārt Urugvaja svinējusi divas minimālas uzvaras 1:0 pār Ēģipti un Saūda Arābiju.

Savukārt Ēģiptes rindās El Hadari pārspēja kolumbiešu vārtsarga Farida Mondragona rekordu, kurš 2014.gadā pret Japānu spēlēja, būdams 43 gadus un trīs dienas vecs.

Tāpat El Hadari šajā spēlē izdevās atvairīt 11 metru soda sitienu. Vispirms ēģiptiešus 21.minūtē vadībā izvirzīja komandas zvaigzne Mohameds Salāhs, bet 40.minūtē El Hadari atvairīja Fahada al Muvallada sisto «pendeli».

Saūda Arābija gan pirmā puslaika piektajā kompensācijas laika minūtē izlīdzināja rezultātu, kad 11 metru sitienu šoreiz realizēja Salmans al Faradžs. Spēles turpinājumā ilgu laiku rezultāts bija neizšķirts, taču Saūda Arābija pamanījās izraut uzvaru, kad vārtus otrā puslaika ceturtajā kompensācijas laika minūtē guva Salems al Davsari.

Abas komandas jebkurā gadījumā izstājās no turpmākās cīņas.

Ēģipte Pasaules kausa finālturnīrā piedalās trešo reizi, debiju piedzīvojot 1934.gadā, bet otro reizi spēlējot 1990.gadā. Ēģipte līdz šim šajos turnīros pie uzvarām atsevišķās spēlēs nav tikusi, bet «Liverpool» zvaigznes Mohameda Salāha iekļaušana sastāvā lika cerēt, ka Ektora Kūpera vadītā komanda sasniegs ko vairāk.

Savukārt Saūda Arābija Pasaules kausa finālturnīrā piedalās piekto reizi, bet iepriekšējo reizi to darīja 2006.gadā. Pasaules kausa apakšgrupu kārta tika pārvarēta tikai debijas reizē 1994.gadā, pēc tam trīs turnīros pēc kārtas apstājoties pēc priekšsacīkstēm.

Komandas galvenais treneris ir Argentīnā dzimušais Huans Antonio Pici, kurš gan futbolista karjeras laikā pārstāvēja Spāniju, spēlējot arī šīs valsts izlasē. Pici Saūda Arābiju vada kopš pērnā gada.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro un uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu