Dramatiskā cīņā Spānijas futbolisti kvalificējas PK astotdaļfinālam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa (PK) izcīņā B apakšgrupas mačā pirmdien Kaļiņingradā dramatiskā cīņā Spānijas futbolisti spēja divas reizes atspēlēties un panākt neizšķirtu 2:2 (1:1) pret Marokas izlasi, nodrošinot ceļazīmi uz turnīra astotdaļfinālu.

Spānijas izlases rindās ar precīzu sitienu izcēlās Isko un Jago Aspass, bet Marokas sastāvā vārtus guva Kalids Butaibs un Jusefs En-Nesiri.

Tikmēr paralēli notikušajā B apakšgrupas mačā Portugāles valstsvienība ar rezultātu 1:1 (1:0) cīnījās neizšķirti pret Irānu.

Līdz ar to B grupā 1. vietā ar 5 punktiem 3 spēlēs finišēja Spānija, bet tikpat punktus sakrāja Portugāle, kas ieņem 2. vietu. Tikmēr Irāna tika pie 4 punktiem, bet Maroka palika pēdējā grupā ar 1 punktu.

Sestdien, 30. jūnijā, Portugāles futbolisti astotdaļfinālā spēlēs pret A apakšgrupas uzvarētāju Urugvaju, bet dienu vēlāk Spānijas izlase spēkosies ar mājinieci Krieviju.

Marokas valstsvienības rindās 14.minūtē rezultātu atklāja Butaibs, kurš izmantoja Spānijas izlases kapteiņa Serhio Ramosa kļūdu laukuma centrā un aizskrēja izgājienā viens pret vārtsargu.

Spāņi Neizšķirtu rezultātu 1:1 panāca pēc 5 minūtēm. Pieredzējušais pussargs Andress Injesta pa kreiso malu ielauzās soda laukumā, kur tālāk uz vidu piespēlēja brīvajam Isko, kurš no tuvas distances pārspēja pretinieku vārtsargu.

Spēles turpinājumā rezultāts ilgu laiku saglabājās nemainīgs, tomēr Maroka spēja panākt pārsvaru, kad ar vārtu guvumu 81.minūtē izcēlās uz maiņu nākušais En-Nesiri. Viņš sita precīzi ar galvu pēc stūra sitiena izspēles.

Spānijai gan izdevās izglābties, jo Aspass otrā puslaika kompensācijas pirmajā minūtē ieraidīja bumbu vārtos skaistā manierē ar papēdi. Līnijtiesnesis saskatīja aizmuguri, tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanās noteikumu pārkāpums netika saskatīts.

Spānija - Maroka 2:2 (1:1)

Vārtu guvēji: 0:1 Kalids Butaibs (14'), 1:1 Isko (19'), 1:2 Jusefs En-Nesiri (81'), 2:2 Jago Aspass (90+1')

Spānijas izlase tikai dienu pirms Pasaules kausa finālturnīra sākuma negaidīti no favorītes izlases galvenā trenera amata atstādināja Hulenu Lopetegi, bet viņa vietā tika iecelts valstsvienības sporta direktors Fernando Jerro.

Spānija piedalās savā 15. Pasaules kausa finālturnīrā, šajās sacensībās startējot ikreiz kopš 1978.gada. Lielākais panākums gūts 2010.gadā, kļūstot par pasaules čempioniem, bet pirms četriem gadiem nespējot izkļūt no apakšgrupas. Sešas reizes bijusi labāko astotniekā.

Maroka Pasaules kausa finālturnīrā piedalās piekto reizi, bet pirmo kopš 1998.gada. Labākais sasniegums gūts 1986.gadā, kad tika sasniegts astotdaļfināls. Pasaules kausa finālturnīros aizvadījusi 13 spēles, taču guvusi tikai divas uzvaras.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro un uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem. Pirmajās trīs spēļu dienās, pateicoties šais sistēmai, tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu