Šveice mača beigās izrauj uzvaru spēlē pret Serbiju (5)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā E apakšgrupas mačā piektdien Kaļiņingradā uzvaru izcīnīja Šveices futbolisti, kuri atspēlējās no 0:1 un beigās pārspēja Serbiju ar rezultātu 2:1 (0:1).

Uzvarētāju komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Granits Džaka un Džerdans Šakiri, bet Serbijas sastāvā vienīgo precīzo sitienu izpildīja Aleksandars Mitrovičs.

Serbijas izlases sastāvā jau piektajā minūtē rezultātu atklāja Mitrovičs, kurš pēc centrējuma bumbu vārtos precīzi raidīja ar galvu.

Pirmā puslaika turpinājumā serbi nopelnīja kopā trīs dzeltenās kartītes, kamēr Šveice nevienu, turklāt Serbija bumbu kontrolēja mazāk par savu pretinieci.

Otrā puslaika sākumā šveiciešiem izdevās panākt neizšķirtu. Kādā no Šveices izlases uzbrukumiem bumba izlidoja ārpus Serbijas soda laukumam, taču pirmais pie tās piesteidzās Džaka, kurš ar pirmo pieskārienu 52.minūtē to spēcīgi raidīja vārtu tālajā stūrī.

Nedaudz vēlāk cits šveiciešu spīdeklis Šakiri bumbu sita pret vārtu konstrukciju, bet otrā puslaika turpinājumā mačs bija saspringts.

Šakiri spēles pamatlaika 90.minūtē pretuzbrukumā aizskrēja izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu. Viņu gan paspēja noķert aizsargs, taču tas neliedza Šakiri bumbu sist tīklā un nodrošināt šveiciešiem uzvaru.

Tādējādi E apakšgrupā Brazīlija un Šveice divos mačos nopelnījušas katra pa četriem punktiem, Serbija tikpat mačos tikusi pie trīs punktiem, bet Kostarika pagaidām cīnās bez punktiem.

Zīmīgi, ka kopš Dienvidslāvijas izjukšanas, Šveice un Serbija savā starpā spēlēs pirmo reizi. Tiesa, pirms tam šveicieši ar Dienvidslāviju tikās 13 reizes, taču uzvarēja vien divos mačos.

Šveices izlase bija arī Latvijas valstsvienības pretiniece šī turnīra kvalifikācijas kārtā.

Šveice Pasaules kausa finālturnīrā spēlē ceturto reizi pēc kārtas, bet kopumā četrgades nozīmīgākajā forumā piedalījusies desmit reizes. Labākais sasniegums tai bijis ceturtdaļfināla sasniegšana 1934., 1938. un 1954.gadā. Pirms četriem gadiem šveicieši Brazīlijā pārvarēja grupu turnīru, bet astotdaļfinālā tikai pagarinājumā ar 0:1 piekāpās vēlākai finālistei Argentīnai. Komandas galvenais treneris ir bosnietis Vladimirs Petkovičs.

Savukārt Serbija, startējot zem dažādiem režīmiem, Pasaules kausam kvalificējusies jau 12.reizi. Tiesa, atsevišķi Serbija četrgades nozīmīgākajā forumā startēs vien otro reizi - 2010.gadā Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) tā nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības. Tikmēr priekštece Dienvidslāvija divas reizes (1930. un 1962.gadā) planētas meistarsacīkstēs izcīnīja ceturto vietu. Vienības galvenais treneris ir Mladens Krstajičs.

Serbija - Šveice 1:2 (1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Aleksandrs Mitrovičs (5'), 1:1 Granits Džaka (53'), 1:2 Džerdans Šakiri (90')

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu