Favorīte Brazīlija nespēj uzvarēt Šveices futbolistus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Viena no galvenajām Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra favorītēm Brazīlijas futbola izlase svētdien ar neizšķirtu pret Šveices valstsvienību iesaistījās prestižajās sacensībās. E grupas mačs Rostovā pie Donas noslēdzās ar rezultātu 1:1. Brazīlijai skaistus vārtus ar tālsitienu guva Filipe Koutinju, bet Šveicei precīzi ar galvu sita Stīvens Zūbers.

Arī šī spēle sākās aktīvā futbolā, bet jau no mača sākuma brazīliešu centās iegūt iniciatīvu un radīt spiedienu uz Šveices valstsvienības vārtiem. Pēc spēlētām desmit minūtēm teicamu izdevību neizmantoja Paulinju, kurš sita no tuvas distances.

Cīņas ievadā Brazīlija diktēja spēles toni, kas ļāva atklāt rezultātu – 20.minūtē ļoti precīzu tālsitienu, pamatīgu iegriežot bumbu, izpildīja Koutinju, raidot spēles galveno instrumentu vārtos. Pēc šāda notikumu pavērsiena spēles gaita guva nedaudz mierīgāka, bet pirmo puslaiku ar 1:0 vadībā noslēdza Brazīlija.

Jau ar otrā puslaika sākumu Šveices valstsvienība metās uzbrukumā, kas diezgan ātri vainagojās panākumiem – 50.minūtē pēc stūra sitiena vārtus ar galvu guva Zūbers. Turpinājumā šveicieši gan noplaka un vairs tik ļoti nemetās uz brazīliešu vārtiem.

Spēles izskaņā cīņa bija izlīdzinājusies, bet vairāk vārtus centās iekarot Brazīlijai. Vairākas reizes uzbrukuma smailē nonāca brazīliešu lielākā zvaigzne Neimars, pret kuru gan itin bieži tika pārkāpti noteikumi. Tāpat aktīvs pēc nākšanas laukumā uz maiņu bija Robērtu Firminu, taču pāris viņa sitieni lidoja mērķim secen.

Pašās spēles beigās pāris reizes teicami vārtos nospēlēja Šveices vārtsargs Jans Sommers, kurš atvairīja bīstamus pretinieku sitienus, bet jau kompensācijas laikā draudīgu sitienu veica brazīlietis Miranda, bumbai lidojot tikai nedaudz garām šveiciešu vārtiem.

Kompensācijas laika noslēgumā tiešo brīvsitienu vēl izpildīja Neimars, taču brazīliešu uzbrukums bija nesekmīgs, Šveices futbolistam Fabianam Šēram atsitot bumbu, kas lidoja vārtos.

Brazīlija - Šveice 1:1

Vārtu guvēji: 1:0 Filipe Koutinju (20'), 1:1 Stīvens Zūbers (50').

Brazīlijas izlases sastāvs mačā pret Šveici: Alisons, Tjagu Silva, Marsēlu, Danīlu, Miranda, Kazemīru (Fernandinju, 60.min.), Filipe Koutinju, Viljans, Paulinju (Renātu Augūstu, 67.min.), Gabriels Žezūss (Robērtu Firminu, 79.min.), Neimars.

Šveices izlases sastāvs mačā pret Brazīliju: Jans Sommers, Stefans Lihtšteiners (Mihaels Langs, 87.min.), Rikardo Rodrigess, Fabians Šērs, Manuels Akandži, Hariss Seferovičs (Briels Embolo, 80.min.), Granits Džaka, Valons Behrami (Deniss Zakarija, 71.min.), Stīvens Zūbers, Blerims Džemaili, Džerdans Šaķiri.

Šveices izlase bija arī Latvijas valstsvienības pretiniece šī turnīra kvalifikācijas kārtā.

Brazīlijas kontā ir visvairāk Pasaules kausa trofeju - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002. gads. Pirms četriem gadiem, spēlējot savās mājās, brazīlieši cieta sakāvi Pasaules kausa pusfinālā ar 1:7 pret nākamo čempioni Vāciju.

Brazīlijas futbola izlases rindās Pasaules kausa izcīņā spēlē tās spožākā zvaigzne Neimars, par kura dalību turnīrā ilgu laiku bija neskaidrības viņa savainojuma dēļ. Tomēr rehabilitācijas process noritēja gana labi, kas Brazīlijas valstsvienības galvenajam trenerim Titem ļāva viņu iekļaut sastāvā.

Šveices futbolistu labākais sasniegums Pasaules kausu vēsturē ir iekļūšana ceturtdaļfinālā - 1934., 1938. un 1954. gadā. Pēc komandas galvenā trenera Vladimira Petkoviča vārdiem Šveice šogad uz Pasaules kausu aizvedusi harmonisku sastāvu.

Petkovičs sastāvā iekļāvis tādus pazīstamus futbolistus kā aizsargu Stefanu Lihtšteineru (Turīnas «Juventus») un pussargu Granitu Džaku (Londonas «Arsenal»).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu