RFS futbola virslīgas spēlē uzvar čempioni Jūrmalas «Spartaku»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkrfs.lv

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē uzvaru izcīnīja turnīra līdere RFS, kas ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja Jūrmalas «Spartaks».

Abus vārtus RFS guva otrajā puslaikā, kad ar precīziem sitieniem izcēlās Beka Vačiberadze un Laša Šergelašvili.

Līdz ar to RFS turnīra tabulā veikusi nelielu atrāvienu.

Spēles pirmajā puslaikā abas komandas apmainījās ar vārtu gūšanas iespējām. Labākā izdevība 45 minūšu laikā bija «Spartaka» spēlētājiem, kad pēc stūra sitiena bumbu vārtos lūkoja pāradresēt Ingus Šlampe, tomēr tā atsitās pret pārliktni.

Lai arī spēle bija spraiga, pirmajā puslaikā neviena no komandām vārtus tā arī neguva.

Otrā puslaika sākumā RFS radās laba iespēja atklāt spēles rezultātu, kad pēc «Spartaka» futbolistu nesaprašanās aizsardzībā viens pats pret vārtsargu nonāca Šergelašvili, kurš nepaguva izpildīt veiksmīgu sitienu, jo aukstasinīgi vārtos darbojās Jevgeņijs Nerugals.

Tomēr RFS spēles turpinājumā izdevās panākt sev labvēlīgu rezultātu. Ātrā uzbrukumā «Spartaka» aizsargi netika līdzi Rīgas komandas uzbrucējiem, kā rezultātā viens pats pret pustukšiem vārtiem nonāca Vačiberadze, 64.minūtē nekļūdīgi sitot bumbu vārtos.

Nedaudz vēlāk RFS izdevās dubultot pārsvaru. Teicami pie pretinieku vārtiem nospēlēja Maksims Marusičs, kurš no labās malas padeva precīzu piespēli Šergelašvili, gruzīnu futbolistam savu iespēju šoreiz izmantojot.

Šādu pārsvaru Rīgas klubam izdevās saglabāt arī spēles turpinājumā, izcīnot drošu uzvaru.

«Spartaka» pieteikumā šajā mačā tika iekļauti komandas jaunpienācēji Deniss Davidovs no Krievijas un Djego Agirre no Argentīnas. Spēles sākumā abi tika atstāti rezervē, bet otrajā puslaikā izgāja laukumā.

Patlaban 23 gadus vecais Davidovs savulaik tika uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem krievu jaunajiem talantiem, tomēr savu potenciālu nespēja realizēt.

Savukārt Agirre aizvadītajā sezonā spēlēja Ukrainas pēc spēka otrās līgas komandā Kijevas «Arsenal», kas triumfēja turnīrā un iekļuva augstākajā divīzijā.

Jūrmalnieku sastāvā pieredzējušais Aleksejs Višņakovs ar astoņiem vārtiem ir dalīti rezultatīvākais spēlētājs turnīrā. Savukārt RFS rindās rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem precīziem sitieniem ir Maksims Marusičs, bet piecus vārtus ir guvis talantīgais Roberts Uldriķis.

Abu komandu pirmajā savstarpējā mačā, kas notika aprīļa beigās, uzvaru ar 2:0 izcīnīja «Spartaks».

Savukārt otrdien notika UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas izloze, kurā «Spartaks» pretiniekos saņēma Belgradas «Crvena zvezda» no Serbijas.

Pirmajās divās 12.kārtas spēlēs «Liepāja»/«Mogo» komanda ceturtdien ar 2:0 (1:0) savā laukumā pārspēja «Jelgava» vienību, kamēr «Riga» savās mājās ar 1:0 (0:0) pieveica «Ventspili».

Bet pēdējo 12.kārtas spēli piektdien Valmierā aizvadīs vietējā «Valmiera Glass»/«Vidzemes augstskola» (ViA), kas plkst.19 uzņems «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) vienību.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 31 punktu 12 spēlēs ir RFS, bet 24 punktus tikpat mačos iekrājusi «Liepāja»/«Mogo». Tālāk ar 22 punktiem seko «Ventspils», «Riga» un Jūrmalas «Spartaks».

Vēl astoņus punktus iekrājusi «Jelgava». Trīs punkti 11 mačos ir «Metta»/LU kontā, kamēr «Valmiera Glass»/ViA rēķinā tikpat spēlēs ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu