Bagatskis: Brāļi Boli neapzinās, kur nokļuvuši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Skandalozā Lavāra Bola jaunākie dēli Liandželo un Lamelo Boli, pievienojoties Lietuvas vienībai Prienu-Birštonas «Vytautas», neapzinās, kur ir nokļuvuši, uzskata ilggadējais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

19 gadus vecais Liandželo un 16 gadus vecais Lamelo noslēguši līgumu ar «Vytautas» un šai komandai pievienosies janvāra sākumā. Viņu brāli Lonzo Bolu šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas «Lakers» komanda, tomēr basketbolista sportiskos sasniegumus regulāri nomāc tēva skandalozie izteikumi.

«Nespēju komentēt murgus,» bija Bagatska pirmā reakcija, kad aģentūra LETA viņam jautāja viedokli par Bola došanos uz Lietuvu. «Domāju, ka viņiem neies nekā. Puiši nezina, kur viņi ir nokļuvuši.»

Līgumā ar Boliem ir atruna pārtraukt to pēc mēneša. Klubs apsolījis dot viņiem iespējas spēlēt Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā, savukārt saistībā Lietuvas Basketbola līgu (LKL) tas vērtēs, vai viņi ir pietiekami meistarīgi šim līmenim.

Brāļi Boli Lietuvā ieradīsies 4.janvārī, bet debiju BBL, visticamāk, piedzīvos piecas dienas vēlāk Prienos gaidāmajā BBL duelī ar Minskas «Cmoki» komandu.

«Lietuva ir vairāk vai mazāk netipiska, bet basketbola zeme. Redzēsim, bet viņiem nebūs viegli,» uzskata Bagatskis, kurš savulaik Lietuvā gan spēlējis, gan arī trenējis. «Šajā rudenī, atrodoties ASV, biju uz universitātē spēlējoša puiša treniņiem un vēroju, kā viņš strādā. Viņš var spēlēt basketbolu un noteikti spēlēs, bet tagad ļoti reti notiek brīnumi, kad 18-19 gados kāds spēj līdzvērtīgi cīnīties ar vīriešiem. Tas nav tik vienkārši.»

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu