ESPN: Porziņģa pārstāvētā «Knicks» tiksies ar Bagatska bijušo kolēģi Blatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas «Knicks», kuru pārstāv Kristaps Porziņģis, nākamnedēļ tiksies ar Ainara Bagatska bijušo kolēģi Deividu Blatu, kurš ir viens no kandidātiem uz kluba galvenā trenera amatu, vēsta ESPN.

Pagājušajā nedēļā «Knicks» pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Džefu Hornačku, kuram bija spēkā līgums arī uz nākamo sezonu. Līdz ar to Ņujorkas klubs ir jauna speciālista meklējumos.

ESPN vēsta, ka «Knicks» vadība nākamnedēļ tiksies ar Blatu, kurš nesen triumfēja ULEB Eirokausā ar Turcijas klubu Stambulas «Dariššafaka». Šajā komandā treneru kolektīvā strādā arī latviešu speciālists Oskars Ernšteins.

Iepriekšējā sezonā par Blata asistentu strādāja arī bijušais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bagatskis, kurš vēlāk pārcēlās uz Izraēlu, kur kādu laiku bija Telavivas «Maccabi Fox» galvenais treneris. Savukārt šosezon Bagatskis nestrādā nevienā klubā.

Blats trenera karjeras laikā pamatā strādājis ar Eiropas klubiem, savukārt 2007. gadā viņš aizveda Krievijas izlasi līdz Eiropas čempionu titulam, bet no 2014. līdz 2016. gadam strādāja ar NBA klubu Klīvlendas «Cavaliers».

ASV medijos tiek minēti vēl vairāki «Knicks» galvenā trenera amata kandidāti - Deivids Fizdeils, Marks Džeksons, Džerijs Stekhauss un Maiks Vudsons.

Fizdeils iepriekš vadīja Memfisas «Grizzlies» vienību, kuru izdevās pagājušajā sezonā aizvest līdz NBA izslēgšanas spēļu turnīram, taču šīs sezonas ievadā viņš tika atbrīvots no amata, jo bija nonācis konfliktā ar komandas līderi spāni Marku Gazolu.

Pirms tam Fizdeils strādāja arī par asistentu Goldensteitas «Warriors», Atlantas «Hawks» un Maiami «Heat» komandās. Savukārt strādājot «Heat» treneru kolektīvā, viņš izcīnīja divus NBA čempiona titulus.

Vudsons kopš 2014. gada strādā par galvenā trenera asistentu Losandželosas «Clippers». Viņš jau iepriekš ir bijis «Knicks» galvenais treneris, izcīnot 54 uzvaras 82 mačos 2012./13. gada sezonas regulārajā čempionātā, kad Ņujorkas klubs pēdējo reizi iekļuva «play-off».

Ar Vudsonu pie stūres «Knicks» arī pārvarēja «play-off» pirmo kārtu, kas pēdējo 18 gadu laikā izdevies tikai šo vienu reizi.

Džeksons vadīja Goldensteitas «Warriors» laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam, taču tagad strādā televīzijā kā komentētājs. Viņš spēlētāja karjerā divas reizes pārstāvēja «Knicks».

Tikmēr Stekhauss tikai 2013. gadā noslēdza spēlētāja karjeru. Viņš vienu sezonu strādājis par galvenā trenera asistentu Toronto «Raptors», bet tagad vada šā kluba komandu NBA G līgā (attīstības līga).

«Knicks» komanda jau piekto sezonu pēc kārtas nav spējusi kvalificēties NBA «play-off» mačiem, savukārt Porziņģis kopš februāra dziedē ceļgala savainojumu.

Pirms ceļgala traumas Porziņģis šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, bloķēja 2,4 pretinieku metienus un vidēji trāpīja arī 1,9 trīspunktu metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu