Bagatskis oficiāli apstiprināts par Bambergas «Brose» galveno treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas basketbola bundeslīgas vienība Bambergas «Brose» galvenā trenera amatā oficiāli apstiprinājusi Latvijas speciālistu Ainaru Bagatski, sestdien paziņoja klubs.

Jau iepriekš medijos izskanēja neoficiāla informācija, ka Bagatskis kļūs par «Brose» komandas galveno treneru, taču nu klubs nācis klajā ar oficiālu paziņojumu.

Tiek vēstīts, ka Latvijas speciālists noslēdzis divu gadu līgumu ar «Brose» vienību. «Jūtos pagodināts, uzsākt darbu šajā komandā,» kluba mājaslapā citēts Bagatskis.

«Mums būs smagi jāstrādā jau no pirmās dienas, lai «Brose» atkal kļūtu par Vācijas vadošo klubu. Esmu mūsdienīgs treneris, kurš novērtē ātru, agresīvu un inteliģentu spēli. Vēlos, lai komanda demonstrē Eiropas basketbola stilu ar ASV basketbola elementiem.»

Pašlaik 51 gadu vecais Bagatskis pēc pagājušā gada Eiropas čempionāta neturpināja sadarbību ar Latvijas izlasi, kuru bija trenējis kopš 2010.gada.

Viņš izlasi vadīja četros Eiropas čempionātu finālturnīros, ar katru turnīru komandai progresējot. Tā 2011.gadā Latvija ieņēma 22.vietu, pēc diviem gadiem bija 11.pozīcijā, 2015.gadā palika astotā, bet šoruden izcīnīja piekto vietu. Zīmīgi, ka vēl četras reizes Bagatskis finālturnīrā startējis kā spēlētājs.

Pērnā gada maijā viņš tika atbrīvots no Izraēlas granda Telavivas «Maccabi FOX» un kopš tā laika bija bez darbavietas klubā.

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas «Budiveļņik», ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem «Barons» un «Valmiera», slaveno Lietuvas komandu Kauņas «Žalgiris», Krievijas vienībām Krasnojarskas «Jeņisej» un «Ņižņij Novgorod», kā arī bijis Turcijas kluba Stambulas «Dariššafaka» treneru kolektīvā.

Bambergas vienība aizvadītajā sezonā Vācijas čempionātā apstājās pusfinālā, bet Eirolīgā ieņēma 12.vietu, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties. No marta komandu vada Luka Banki, bet kluba īpašnieks neplāno turpināt sadarbību ar itāli.

«Brose» nākamajā sezonā spēlēs Starptautiskās Basketbola federācija (FIBA) Čempionu līgā.

Bambergas vienību no 2014. līdz 2017.gadam pārstāvēja Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, aizvedot to līdz trim Vācijas čempiontituliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu