Urugvaja mača galotnē izrauj uzvaru cīņā pret Ēģipti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules kausa izcīņas A apakšgrupas mačā piektdien Krievijas pilsētā Jekaterinburgā Urugvajas izlases futbolisti spēles galotnē guva vārtus un izcīnīja uzvaru ar 1:0 (0:0) duelī pret Ēģiptes valstsvienību. Par mača varoni kļuva aizsargs Hosē Marija Himeness, kurš ar precīzu sitienu izcēlās spēles 90. minūtē.

Praktiski visu spēles laiku rezultāts vēstīja 0:0, taču Himenesa gūtie vārti nodrošināja Urugvajai pirmo uzvaru turnīrā. Tāpat Ēģiptes izlase šo cīņu aizvadīja bez komandas līdera Mohameda Salāha ierindā.

Spēles pirmajā puslaikā Urugvaja uzbruka nedaudz vairāk par savu pretinieci, turklāt kādā no epizodēm laba izdevība atklāt rezultātu bija urugvajiešu spīdeklim Luisam Svaresam, tomēr viņš bumbu no tuvas distances sita vārtu tīklā no sāniem.

Pirmās 45 minūtes beidzās bez gūtajiem vārtiem, bet otrajā spēles nogrieznī cīņa joprojām bija līdzīga. Abas komandas apmainījās ar vārtu gūšanas epizodēm, taču divreiz spēles izskaņā uzvaru varēja izraut Edinsons Kavani, kurš vispirms izpildīja spēcīgu sitienu, kas tika atvairīts, bet vēlāk bumbu sita pret vārtu stabu.
Tomēr urugvajiešiem izdevās gūt uzvaru, jo kādā no epizodēm Urugvajas izlase nopelnīja iespēju izpildīt brīvsitienu, kuru veica Karloss Sančess, bet bumbu precīzi vārtos 90.minūtē ar galvu raidīja Himeness.

Līdz ar to A grupas kopvērtējumā pēc pirmā apļa ar trīs punktiem līdere ir Krievija, kamēr otrajā vietā ar tikpat punktiem ierindojas Urugvaja. Trešajā un ceturtajā vietā savukārt bez punktiem ir Ēģipte un Saūda Arābija.

Krievijas futbola izlase ceturtdien Pasaules kausa izcīņas atklāšanas spēlē savās mājās ar rezultātu 5:0 sagrāva Saūda Arābiju.

Ēģipte līdz šim Pasaules kausa finālturnīrā startējusi divas reizes, debiju piedzīvojot 1934.gadā, bet otro reizi spēlējot 1990.gadā. Valstsvienība šajos turnīros pie uzvarām atsevišķās spēlēs nav tikusi.

Ēģiptes komandas galvenais treneris Ektors Kupers ceturtdien sacīja, ka Ēģiptes futbola zvaigzne Salāhs ir gandrīz 100% gatavs piedalīties pirmajā valstsvienības spēlē Pasaules kausa finālturnīrā futbolā, taču šajā mačā viņš laukumā neizgāja.

Salāhs kopš 26.maija ārstējis pleca savainojumu, ko guva UEFA Čempionu līgas finālā pret Spānijas grandu Madrides «Real».

Savukārt Urugvaja ir divkārtējā pasaules čempione un līdz šim Pasaules kausa finālturnīrā startējusi 12 reizes, 1930.gadā savās mājās, kā arī 1950.gadā Brazīlijā kļūstot par čempioni.

Urugvaja piedalījusies iepriekšējos divos turnīros, 2010.gadā izcīnot augsto ceturto vietu, bet pirms četriem gadiem apstājoties astotdaļfinālā. Urugvaja tikai trīs reizes nav pārvarējusi grupu turnīru fāzi.

Pasaules kausa finālturnīrs piedzīvo debiju Krievijā, un kopumā tas norisinās jau 21.reizi, Vācijai cenšoties aizstāvēt pirms četriem gadiem Brazīlijā izcīnīto trofeju.

Sacensībās piedalīsies 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalīsies pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startēs trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Finālturnīrā tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, komandām sadalot 352 miljonus eiro, uzvarētājiem iegūstot 33 miljonus eiro lielu prēmiju.

Šis Pasaules kauss paliks vēsturē arī kā pirmais, kurā tiek izmantota Video tiesneša sistēma jeb VAR. Šāds jaunievedums tika ieviests, lai noteiktu, vai bijis vārtu guvums, 11 metru soda sitiens, noraidījums no laukuma, vai arī kļūdains spriedums par spēlētāja identitāti kādā no tiesneša lēmumiem.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiks 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Ēģipte - Urugvaja 0:1 (0:0)

Vārtu guvējs: Hosē Marija Himeness (90')

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu