HK «Rīga» ar zaudējumu noslēdz šosezon sev pagalam neveiksmīgo MHL čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Rīga" facebook.com

Latvijas komanda «Rīga» piektdien cieta zaudējumu pēdējā šīs sezonas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē, viesos ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) atzīstot Sanktpēterburgas «Dinamo» pārākumu.

Rīdzinieki sev pagalam neveiksmīgo MHL sezonu noslēdza Rietumu konferences pēdējā vietā.

Sanktpēterburgas «Dinamo» pa vieniem vārtiem guva katrā periodā, cīņas 48.minūtē izvirzoties vadībā ar 3:0. Vēl pēc četrām minūtēm šīs sezonas «Rīga» komandas pārliecinoši labākais uzbrucējs Frenks Razgals vienus vārtus atguva, tomēr izglābties no kārtējās neveiksmes viesi nespēja.

Ronalda Ozoliņa trenētā vienība sezonu noslēdza ar piecu zaudējumu sēriju, kas gan ne tuvu nebija garākā šajā sezonā, jo bija arī sērijas ar deviņām un desmit zaudētām cīņām pēc kārtas.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien abu komandu pirmajā spēlē «Rīga» cieta neveiksmi ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1), kaut spēles laikā divreiz izvirzījās vadībā.

Pēc ceturtdienas mača «Rīga» zaudēja izredzes izglābties no pēdējās vietas Rietumu konferencē, kurā tā ar 40 punktiem 56 spēlēs noslēgumā ieņēma 15.vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Mitišču «Atlanti».

Tikmēr konferencē labākā bija Sanktpēterburgas «SKA-1946» vienība, kas izcīnīja 121 punktu. Astoņas labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Novembra sākumā, kad «Rīgas» komanda sezonas pirmajās 22 spēlēs bija guvusi vien trīs panākumus, AS «Dinamo Rīga» padome lēma galvenā trenera amatā atgriezt Ronaldu Ozoliņu, kurš komandu vadīja arī iepriekšējās divās sezonās. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kurš bija galvenais treneris šajā sezonā, tika pazemināts par Ozoliņa palīgu.

Pēc Ozoliņa stāšanās amatā viena no sacensību pastarītēm izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet turpinājumā atkal tās rezultāti strauji kritās.

«Rīga» pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, tāpat kā šajā sezonā «play-off» turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas «Rīgas» komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Šajā MHL sezonā regulārajā čempionātā spēlēja 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Tiekoties vienīgi ar Rietumu konferences komandām, «Rīgas» hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīja 56 spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu