Ronaldu draud līdz pat astoņiem gadiem cietumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portugāles futbola zvaigznei Krištianu Ronaldu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas draud līdz pat astoņiem gadiem cietumā, vēsta Spānijas sporta medijs AS. Šādu sodu pieprasījušas Spānijas nodokļu iestādes, kas Madrides «Real» uzbrucējam pieprasījušas līdz 15. jūnijam samaksāt 28 miljonus eiro.

AS vēsta, ka Ronaldu pārstāvji apmaiņā pret divu gadu termiņu un vainas atzīšanu, piedāvājuši samaksāt 18 miljonus. Tā kā Portugāles izlases līderis iepriekš Spānijā nav tiesāts, šis termiņš automātiski dzēstos, bet pret to nodokļu inspekcija iebildusi un noraidījusi šādu iespēju.

Iepriekš Madrides prokuratūras pārstāvji ziņoja ka, Ronaldu, izmantodams ofšoru kompānijas Britu Virdžīnu salās un Īrijā, nodokļos Spānijā laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam nav samaksājis 14,7 miljonus eiro.

Ronaldu 2010. gadā izveidojis īpašu biznesa struktūru, ko izmantojis, lai slēptu ienākumus par viņa tēla izmantošanas tiesībām.

Laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam Ronaldu ienākumos, kas saistīti ar Spāniju, deklarējis tikai 11,5 miljonus, lai gan kopumā viņš pa šo laiku esot nopelnījis ap 43 miljoniem eiro.

Ronaldu ir viens no pasaulē bagātākajiem sportistiem.

Zīmīgi, ka iepriekš cita Spānijas granda «Barcelona» futbolistam Lionelam Mesi no Argentīnas tika piespriests nosacīts 21 mēneša cietumsods par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu