TVNET piespēle: Pasaules kausa pārsteigumi un dekādes jautājums - Ronaldu vai Mesi?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pasaules kauss futbolā priecē ar rezultātiem, jo līdz šim 23 aizvadītajos mačos nav neviena 0:0 neizšķirta. Vairākas turnīra favorītes čempionātu iesākušas ļoti smagnēji, piedzīvojot negaidītus zaudējumus un kopumā rādot nepārliecinošu sniegumu. Tikmēr citas valstsvienības savu spēku apliecinājušas labāk, nekā varēja gaidīt pirms Pasaules kausa. TVNET uz sarunu aicināja laikraksta «Diena» sporta žurnālistu Iļju Poļakovu, kurš dalījās ar savu viedokli par Krievijā notiekošo turnīru.

Negatīvais pārsteigums šajā turnīrā ir Argentīnas izlase, kas piedzīvojusi 0:3 zaudējumu pret Horvātiju un spēlējusi neizšķirti 1:1 pret Pasaules kausa debitanti Islandi. Argentīnas futbolistiem, kuri pirms četriem gadiem spēlēja Pasaules kausa finālā, šoreiz varētu nākties palikt ārpus izslēgšanas spēļu turnīra.

Tikmēr pozitīvie pārsteigumi ir Krievija un Portugāle. Pirms turnīra netika gaidīts tik veiksmīgs sniegums šo divu valstsvienību izpildījumā. Krievijas futbolisti izcīnījuši 5:0 uzvaru pret Saūda Arābiju un 3:1 pret Ēģipti, nodrošinot dalību Pasaules kausa astotdaļfinālā.

Savukārt Portugāles izlase, kas pirms diviem gadiem spēja uzvarēt Eiropas čempionātā tikai ar vienu uzvaru pamatlaikā, Pasaules kausu iesākusi ar 3:3 neizšķirtu pret Spāniju un 1:0 uzvaru pret Maroku. Visus četrus vārtus portugāļiem guvis Krištianu Ronaldu.

Vairākām favorītēm turnīrs iesācies ar nepārliecinošu sniegumu - Francijai uzvara ar 2:1 pret Austrāliju un 1:0 pret Peru, Vācijai zaudējums ar 0:1 pret Meksiku, Brazīlijai neizšķirts 1:1 pret Šveici, Anglijai mača galotnē izrauta 2:1 uzvara pret Tunisiju, Spānijai grūtā cīņā 1:0 uzvara pret Irānu. Kāpēc tā?

Lielākā daļa vadošo komandu treneru strādā pie tā, lai sniegums pakāpeniski uzlabotos no spēles uz spēli. Divos iepriekšējos lielajos turnīros - 2014. gada Pasaules kausā (Vācija) un 2016. gada Eiropas čempionātā (Portugāle) - uzvarēja komandas, kas pirmajos mačos nerādīja pārliecinošu sniegumu. Tāpat turnīra favorītes pirmajos mačos vēl neatklāj visas taktiskās nianses, kas tiek taupītas izslēgšanas spēlēm.

Veiksmīgi turnīru iesākusi Horvātija, kas ar 2:0 pārspējusi Nigēriju un ar 3:0 uzvarējusi Argentīnu. Šo komandu pirms turnīra daudzi nepieskaitīja pie favorītēm, kaut arī sastāvs ir pietiekami labs, lai varētu cīnīties par medaļām. Iespējams, ka horvātiem ar Luka Modriču (Madrides «Real») un Ivanu Rakitiču («Barcelona») ir labākā vidējā jeb pussargu līnija visā Pasaules kausā.

Pirmo reizi Pasaules kausā ieviestā video tiesneša asistenta sistēma jeb tā dēvētā VAR cīņu laukumā padarījusi taisnīgāku, turklāt vairs nav situācijas kā iepriekšējos turnīros, ka publiski tiek asi kritizēti nopelti tiesneši.

Pēdējās desmitgades laikā aktuāls bijis jautājums, kurš ir Pasaulē labākais futbolists - Lionels Mesi vai Krištianu Ronaldu? Pasaules kausa izcīņā līdz šim krietni spilgtāks ir bijis Ronaldu, kuram divās spēlēs izdevies gūt 4 vārtus, tikmēr Mesi divos mačos ir palicis tukšā, turklāt neiesita 11 metru soda sitienu cīņā pret Islandi. Vai šajā turnīrā jautājums tiks atbildēts?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu