Rally Estonia startēs Kreigs Brīns ar Citroen C3 WRC

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rally Estonia, kas ir arī viens no Latvijas rallija čempionāta posmiem un tiks aizvadīts no 13.līdz 15.jūlijam, redzēsim arī vairākas pasaules līmeņa ekipāžas. Iepriekš bija zināms, ka sacensībās piedalīsies Hyundai rūpnīcas komandas braucēji Heidens Padons un Sebs Maršals ar i20 WRC, bet nupat pienākusi ziņa, ka uz Igauniju dosies arī Citroen Racnig divīzija un Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team ekipāža Kreigs Brīns/Skots Mārtins ar C3 WRC.

Tas būs lielisks papildinājums sacensībām un tikai saasinās konkurenci cīņā par vietu uz goda pjedestāla. Tāda noteikti būs, jo Brīns ir pieredzējis sportists, kurš turklāt guvis panākumus arī uz pasaules rallija čempionāta skatuves; īru autosportists šā gada Zviedrijas rallijā kāpa uz pjedestāla otrā pakāpiena.

Kreigs Brīns
Kreigs Brīns Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Šī arī nebūs pirmā reize, kad Igaunijā ieradīsies Citroen Racing. Proti, jau 2012.gadā Citroen Racing viesojās pie mūsu kaimiņiem ar DS3 WRC, ko toreiz pilotēja pašreizējais Hyundai Motorsport braucējs Tjerī Nevils ar stūrmani Nikolasu Gilsūlu. Arī Brīnam Igaunija nebūs jaunatklājums. 2011. gadā viņš tandēmā ar Garetu Robertsu šeit brauca ar Ford Fiesta R2, bet 2015.gadā ar pašreizējo stūrmani Peugeot 208 T16 R5.

«Priecājos atgriezties Igaunijā. Esmu šo ralliju iepriekš brucis divas reizes un man ir labas atmiņas par to. Tā ir

laba iespēja pavadīt laiku uz ātriem ceļiem un laba sagatavošanās pirms Somijas rallija,»

saka Brīns.

«Ar prieku piedalīsimies Shell Helix Rally Estonia. Tā būs pilna apjoma testu sesija ar lielāku ceļu seguma dažādību nekā parastos testos. Ideāli, lai sagatavotos Somijas rallijam. Tā būs arī iespēja Kreigam pavadīt vairāk laika pie stūres. Kā jau minēju, rallija laikā mums ir iespēja paveikt vairāk nekā testu sesijā, kur pilots jau pēc dažiem braucieniem ceļu zina no galvas,» - tā Citroen Racing direktors Pjērs Budars.

«Citroen jau gadiem ir Rally Estonia partneris, tādēļ esam gandarīti, ka mūsu stratēģiskās sadarbības rezultātā Rally Estonia startēs Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team. Tā ir zīme, ka

komandas atbalsta Urmo Āvas mērķi Igaunijā sarīkot pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu.

Mums un Citroen palīdzēšana mērķi sasniegt ir privilēģija.»

«Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team un Hyundai Motorsport iekļaušana mūsu sarakstos ir lieliska iespēja uz Igauniju atvest spēcīgākos WRC braucējus un mašīnas. Gan Heidens, gan Kreigs ir ātri braucēji. Strādājam smagi, lai sniegtu viņiem labas iespējas un labus ātrumposmus, kur sacensties un cīnīties par uzvaru, kā arī trenēties pirms Rally Finland,» saka Rally Estonia direktors Urmo Āva.

Var piebilst, ka sacensību oficiālā atklāšana, kā arī apbalvošana notiks Tartu. Tehniskais parks, kā ierasts, atradīsies Otepē. Biļešu tirdzniecība tiešsaistē, interneta vietnē www.rallyestonia.com, kā arī visās Circle K degvielas uzpildes stacijā sāksies pēc nedēļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu