Dāvis Bertāns: Domājam par savu basketbolu, nevis par pretiniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāji šobrīd koncentrējas sava snieguma uzlabošanai, mazāk skatoties uz pretiniekiem, latviešu žurnālistiem atklāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio «Spurs» spēlētājs Dāvis Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot cīņu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, 28.jūnijā viesos Stokholmā spēlēs ar Zviedriju, bet 1.jūlijā pretinieku laukumā Kijevā tiksies ar Ukrainu. Vēl pirms tam 25.jūnijā Rīgā tiks aizvadīta pārbaudes spēle ar Krieviju.

«Ir liels prieks būt mājās,» žurnālistiem sacīja Bertāns. «Jau pusotru mēnesi esmu Latvijā, turklāt pašlaik ir izcils laiks, kas bieži negadās vasarā. Šo laiku pēc sezonas izbaudīju.»

«Kopš jūnija sākuma kārtīgi trenējos individuāli, taču šobrīd nevarētu teikt, ka gatavojamies konkrētām spēlēm, jo izlasei ir pievienojušies daudzi jauni spēlētāji, ieskaitot mani,» atklāja Bertāns.

«Līdz otrdienai bijām aizvadījuši tikai vienu basketbola treniņu un šobrīd mācāmies sadarbības, mēģinām saspēlēties un domājam par savu basketbolu, nevis par pretiniekiem. Šobrīd sastāvā brīžiem ir neliels haoss un nesaprašanās, bet domāju, ka līdz gaidāmajām spēlēm viss būs kārtībā.»

«Daži spēlētāji gan Ukrainas, gan Zviedrijas izlasēs ir zināmi,» turpināja Bertāns. «Ukraiņiem ir spēcīgs sastāva garais gals un, kā man pateica Anžejs Pasečņiks, zviedriem ir izkritis komandas līderis Markuss Ēriksons [Pasečņika komandas biedrs Grankanārijas «Herbalife» sastāvā].»

Dāvja Bertāna brālis Dairis Bertāns un viņa pārstāvētā Milānas «EA7 Emporio Armani» vienība piektdien triumfēja Itālijas A sērijas čempionāta finālsērijā pret cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Trento «Dolomiti Energia». Vairākas Itālijas čempionāta spēles klātienē vēroja arī Dāvis Bertāns.

«Uz Itālijas līgas pirmajām pusfināla spēlēm klātienē bija daudz līdzjutēju, un atmosfēra bija lieliska. Cīņas līmenis bija ļoti augsts,» noteica Bertāns, kurš atzina, ka tiesāšanas līmenis bijis visai interesants. «Dažkārt tiesneši tiesāja visai nekompetenti, taču abos virzienos, nepalīdzot kādai konkrētai komandai. Vienu brīdi viņi ļauj spēlēt agresīvi, bet pēc brīža spēlētāji viens otram vairs nevar pieskarties.»

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins preses konferencē sacīja, ka izlases spēlētāju apdrošināšanas summa esot bijusi nozīmīga, bet Bertāns šīm detaļām nav pievērsis lielu uzmanību.

«Apdrošināšanas summu, kas bija nepieciešama par mani, pats nemaz nezinu, jo šo lietu kārtoja mans aģents un Latvijas Basketbola savienība. Par to nemaz nedomāju un gaidīju to brīdi, kad viss tiks sakārtots. Zinu, ka tā bija visai liela summa tik īsam periodam un pirmais signāls, ka viss ir nokārtots, bija no aģenta.»

«Pašlaik nav ne jausmas, kas notiks pēc mana līguma beigām,» izteicās «Spurs» spēlētājs. «Protams, ir baumas, bet komandas spēlētājiem konkrēti netiek izpausts, vai šīs baumas ir patiesas vai nepatiesas. 80% no šīm baumām noteikti varētu būt nepatiesas. Sanantonio klubs vienmēr ir bijis ļoti noslēpumains, kas nekad neizpauž šādu informāciju. Domāju, ka komandai ir daudz raižu par dažādām lietām, tādēļ es cenšos par to nedomāt un koncentrēties tam, kas notiek tagad, kā arī gaidīt savu kārtu.»

Pirms došanās uz Latviju Bertāna pārstāvētajā Sanantonio komandā bija kopējā sapulce, turklāt NBA izslēgšanas spēļu laikā traģēdiju piedzīvoja «Spurs» galvenais treneris Gregs Popovičs, dzīvību zaudējot viņa sievai. «Popovičam sezonas beigas bija ļoti emocionālas, ņemot vērā piedzīvoto ģimenes traģēdiju. Viņš spēlētājiem teica, ka basketbola laukums dzīvē nav pats svarīgākais, jo vislielākā nozīme ir tam, vai esi labs cilvēks un labs vīrs un tēvs savā ģimenē.»

Tāpat Bertāna slavenākais komandas biedrs Kavai Lenards paziņojis, ka viņš savu karjeru vēlas turpināt citā komandā. Lenarda situāciju Sanantonio klubā Bertāns nevēlējās komentēt, vien sakot, ka basketbolists sezonas laikā ļoti daudz laika pavadīja Ņujorkā, kur izgāja rehabilitācijas kursus, bet Sanantonio atradās reti.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu