Basketbola izlase ar cīņu Stokholmā atsāk PK kvalifikācijas turnīru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība ceturtdien Stokholmā aizvadīs Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra spēli ar Zviedrijas izlasi. Mačs sāksies plkst.19:30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Latvijas komandas treniņā otrdien pēcpusdienā piedalījās 12 spēlētāji, bet trīspadsmitais – Dairis Bertāns – saudzēja spēlē ar Krieviju savainoto kāju. Šajā spēļu ciklā nepiedalīsies Jānis Timma, kura ģimenē nesen pasaulē nāca dēls.

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms PK kvalifikācijas turnīra Latvija ar 71:79 (21:28, 21:18, 18:9, 11:24) «Arēnā Rīga» atzina Krievijas pārākumu.

Uz Stokholmu Latvijas komandas sastāvā trešdien devās 13 spēlētāji.

«Otrdien trenējāmies pēcspēles režīmā – svaru zālē, arī izrunājām taktikas lietas ceturtdienas spēlei Stokholmā. Zviedri cenšas spēlēt ātri, dinamiski. Spiediens uz groza apakšu varētu nebūt tik stiprs, kāds bija spēlē ar Krieviju un būs Kijevā, taču viņiem ir citi trumpji. Gatavosimies izmantot savējos,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Zviedrijas izlase vasaras spēlēm reģistrējusi 17 spēlētājus, tai skaitā Anžeja Pasečņika komandas biedru Spānijas klubā «Herbalife Gran Canaria» Magnusu Eriksonu, kurš komandai tomēr nav pievienojies. Paredzams, ka mājinieku sastāvs būs tāds pats kā novembra spēlē Rīgā, kur zviedru līderi bija uzbrucēji Kristofers Čerapovičs («Tsmoki Minsk») un aizsargs Tobiass Borgs («Sodertalje Kings») – katram pa 14 punktiem.

Vēl B grupas turnīrā ceturtdien spēlēs Turcija – Ukraina.

Zviedri PK kvalifikācijas turnīru sāka ar zaudējumiem Ukrainai (76:84) un Latvijai (73:82), bet ziemā uzvarēja Turciju (59:58) un zaudēja Ukrainai (66:77).

Latvijas komandas rēķinā ir uzvara un zaudējums pret Turciju (73:85 un 79:70), uzvara pār Zviedriju (82:73) un zaudējums Ukrainai (68:82).

Svētdien, 1. jūlijā, Latvijas komanda plkst.16 Kijevā tiksies ar Ukrainas izlasi.

Grupas trīs labākās komandas, ņemot līdzi visus punktus, turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu, sacenšoties ar A grupas labāko trijotni. Ceturto vietu ieguvējas piedalīsies 2021. gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu