Islandes treneris Halgrīmsons: Lepojos ar saviem spēlētājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islandes futbola izlases galvenais treneris Heimirs Halgrīmsons ir lepns par valstsvienības spēlētājiem Pasaules kausa finālturnīrā, taču speciālists ir vīlies, ka komandai neizdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra D apakšgrupā turnīra debitante Islande palika pēdējā vietā, trīs mačos izcīnot vienu punktu. Islande turnīru sāka ar negaidītu neizšķirtu 1:1 pret Argentīnu, bet turpinājumā cieta neveiksmes 0:2 pret Nigēriju un 1:2 pret Horvātiju.

D grupā pirmo vietu ieņēma Horvātija, bet otro vietu izcīnīja Argentīna.

«Neesam aizvadījuši daudz spēļu pret spēcīgiem pretiniekiem kā Horvātija, kur mums ir izdevies radīt tik daudz vārtu gūšanas momentu,» sacīja Halgrīmsons, kurš uzsvēra, ka pēdējās grupu turnīra spēles beigās komandai pietrūka enerģijas.

«Spēlētāji paveica nozīmīgu darbu un ceru, ka viņi spēja pierādīt savu mentalitāti, vienmēr cīnoties līdz galam,» turpināja Halgrīmsons. «Līdz pat pēdējām minūtēm mums bija iespēja iekļūt nākamajā kārtā. Esmu ļoti lepns par mūsu spēlētājiem, taču, protams, esam vīlušies, ka netikām astotdaļfinālā.»

Halgrīmsons gan vēl nav drošs, vai saglabās Islandes galvenā trenera posteni arī turpmāk, taču speciālists uzskata, ka Islandes izlase ir atradusi veidu, kā uzvarēt spēlēs.

«Esam atraduši veidu, kā apspēlēt citas izlases,» pauda Halgrīmsons. «Mums nav jādemonstrē tāds spēles stils kā Spānijai vai Brazīlijai, pretējā gadījumā mums veiktos sliktāk.

Spēlētāji to ir pieņēmuši pašreizējo spēles manieri un Islandes futbola vērtības, kuras nepieciešamas katram valsts spēlētājam.»

Halgrīmsons arī uzskata, ka, ņemot vērā Horvātijas demonstrēto sniegumu, valstsvienībai Pasaules kausa finālturnīra izslēgšanas mačos ir iespējas aizkļūt tālu.

Islande Pasaules kausa finālturnīrā spēlēja pirmo reizi, kļūstot par valsti ar vismazāk iedzīvotājiem šā turnīra vēsturē, kas spējusi kvalificēties finālsacensībām. Islandes izlase līdz šim savu lielāko panākumu guva pirms diviem gadiem, kad Eiropas čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Pasaules kausa izcīņa Krievijā ilgs līdz 15.jūlijam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu