Karašausks: Jūtu, ka esmu vajadzīgs izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Artūrs Karašausks jūt, ka ir vajadzīgs Latvijas futbola izlasei, pēc atgriešanās valstsvienībā žurnālistiem atklāja futbolists.

Latvijas futbola izlase, pie valstsvienības stūres debitējot Miksu Pātelainenam, sestdien rekonstruētajā Daugavas stadionā Baltijas kausa mačā ar rezultātu 1:0 pārspēja Igauniju.

Karašausks maču sāka pamatsastāvā, uzbrukumā darbojoties kopā ar Valēriju Šabalu.

«Treneris pirms spēles teica, lai daru to, ko protu vislabāk, bet arī nedrīkstu aizmirst par palīdzēšanu aizsardzībā. Uzskatu, ka ar Šabalu pirmajā spēlē darbu paveicām labi.

Bija arī vārtu gūšanas iespējas, tomēr daudz pastrādājām, lai pati vienība gūst vārtus. Mačā pret Igauniju visa komanda nostrādāja labi,» stāstīja Karašausks.

Viņam šī bija atgriešanās izlasē pēc ilgāka laika posma, jo iepriekšējais valstsvienības stūrmanis Aleksandrs Starkovs Karašausku neizsauca, lai gan uzbrucējs pērn bija viens no rezultatīvākajiem Latvijas futbolistiem.

«Protams, ir patīkami atgriezies valstsvienībā. Neesmu tajā bijis, šķiet, divus gadus. Beidzot esmu ticis sākumsastāvā, un beidzot man uzticas. Jūtu, ka esmu šeit vajadzīgs un ka arī man grib palīdzēt. Un es gribu palīdzēt Latvijas izlasei,» pauda Karašausks.

Otrdien Latvijas izlasei Baltijas kausa mačā viesosies pie Lietuvas, bet sestdien pārbaudes spēlē Daugavas stadionā uzņems Azerbaidžānu.

«Jā, pret Igauniju vārtus neiesitu, bet ceru, ka to izdarīšu nākamajā spēlē. Pats galvenais bija gūt uzvaru. Manuprāt, mēs igauņus apspēlējām, turklāt demonstrējām gana skatāmu futbolu. Šo 3-4 dienu laikā pirms mača ar Igaunijas komandu Latvijas izlasē pamainījās daudz kas, ko visi redz. Tā ir nākotne, kas mūs gaida. Turpinājumā būsim tikai stiprāki,» uzsvēra Karašausks.

Baltijas kausa ieguvēja tiks noskaidrota otrdien, kad Latvija viesosies pie Lietuvas. Uzvarai turnīrā un trofejas nosargāšanai Latvijas izlasei pietiks ar neizšķirtu.

Baltijas kausa izcīņa ir vecākais starptautiskais futbola turnīrs Eiropā, un tieši Latvijas izlase uzvarējusi iepriekšējos trijos turnīros. Tā ar 12 trofejām ir šo sacensību titulētākā valstsvienība. Lietuva tikmēr Baltijas kausu ieguvusi 11 reizes, kamēr Igaunija - trīs.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu