TVNET Maķedonijā: Latvijas izlases volejbolists Švans gaida grūtu cīņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas volejbola izlase svētdien plkst.21.15 aizvadīs pirmspēdējo Eiropas Sudraba līgas A apakšgrupas spēli, viesos Skopjē tiekoties ar Maķedonijas izlasi. Uzvarot maču ar 3-0, latvieši garantēs vietu finālturnīrā un atgriešanos Skopjē jūnija vidū, jo tieši te notiks arī četru komandu izšķirošās cīņas.

Tiesa, svētdien latviešus karstajā Skopjē viegla dzīve negaida, jo salīdzinājumā ar 23.maija maču Daugavpilī, kad maķedonieši tika uzveikti pārliecinoši ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:18), pretinieku spēle ir krietni uzlabojusies.

Tas saistīts ar cēlāja Gjorgi Gjorgijeva pievienošanos, kurš ir Maķedonijas izlases līdera - diagonāles spēlētāja un rezultatīvākā komandas vīra Nikolas Gjorgijeva brālis.

Latvijas izlases spēlētājs Toms Švans sarunā ar TVNET gan uzsvēra, ka komanda būs gatava cīņai un ies tikai uz uzvaru.

«Viss kārtībā, esam noskaņojušies. Atbildīga spēle, jāuzvar,» sacīja Švans. «Fiziskā kondīcija ir laba, treniņā piestrādājām pie taktiskā zīmējuma. Treneri pastāstīja kā viņi spēlē, kā mēs strādāsim ar bloku un aizsardzību. Pirms spēles būs sapulce, kur vēl video paskatīsimies. Domāju, ka būsim gatavi mačam,» optimistisks bija volejbolists.

«Maķedoniešiem tagad ir jauns cēlājs, kas noteikti pamainīs viņu spēles zīmējumu. Viņiem lielākais uzsvars ir uz diagonāles spēlētāju [Nikolu Gjorgijevu]. Nedaudz grūtāk jau būs, taču nedomāju, ka visas bumbas dos tikai diagonālei, gan jau piesaistīs arī pirmos tempus, taču noteikti spēle viņiem kļuvusi daudzveidīgāka,» sacīja Švans.

Latvijas izlase Skopjē aizvada jau ceturto dienu, katru dienu aizvadot arī ļoti intensīvus treniņus. Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču komandai pievienojies arī Reinis Pekmans, kurš uz Kosovu nedevās ar treneru atļauju, jo «sarāva» studijas augstskolā.

Nav gan bijis arī tā, ka volejbolisti redz tikai viesnīcu un sporta zāli. Lai gan ārā dienas otrajā pusē valda pamatīga tveice, tomēr vakarā tā krītas, un puiši to izmantojuši, apskatot kolorīto pilsētu, kurā, visticamāk, ir starp Eiropas galvaspilsētām visvairāk pieminekļu un monumentu uz kvadrātkilometru.

Karstums gan licis par sevi manīt arī spēlētājiem, taču tā nebūt nav problēma.

«Nedaudz nepierasts ir, bet tas gan vairāk individuāli. Man netraucē, varu ātrāk iesildīties,» smaidot sacīja Švans.

«Mēs katru dienu trenējāmies, esam pieraduši, bet brīvajā laikā atpūtāmies, aizgājām uz pilsētu. Iespaidi? Interesanti, ir skaistas vietas un ne tik skaistas vietas, lieli kontrasti. Šeit esmu pirmo reizi, un ir interesanti redzēt, kā cilvēki dzīvo šādās valstīs,» piebilda viens no Latvijas izlases līderiem.

Tikmēr valstsvienības galvenais treneris Āvo Kēls par karstumu jokoja, ka grūtāk sutīgajā zālē būs viņam, ne spēlētājiem. «Uz katru maču gāju ar uzvalku, bet šoreiz būšu kreklā. Re, mans palīgs Guntis Atars ir tievs kā ritenis, bet man būs grūtāk,» jokojot sacīja Kēls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu