ESPN veidotajā Pasaules kausa «Sapņu komandā» netiek iekļauts Neimars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/EPA/LETA/TVNET kolāža

Krievijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam risināsies Pasaules kausa izcīņa futbolā. Ietekmīgais medijs ESPN izveidojis gaidāmā turnīra «Sapņu komandu», kas sastāv no 11 spēlētājiem (3 uzbrucēji, 3 pussargi, 4 aizsargi, 1 vārtsargs) un galvenā trenera, taču tajā negaidīti nav iekļauts Brazīlijas izlases līderis Neimars. «Sapņu komandas» sastāvu noteica balsojumā, kurā piedalījās 30 ESPN žurnālisti un vairāk nekā 500 000 līdzjutēju no dažādām pasaules valstīm.

 
Davids de Hea
Davids de Hea Foto: AFP/LETA

Vārtsargs - Davids de Hea (Spānija)

Pašlaik 27 gadus vecais Davids de Hea ir viens no komandas līderiem Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras «United». 60% līdzjutēju, kuri piedalījās aptaujā, atzina Spānijas izlases pirmo vārtsargu par potenciāli labāko futbolistu šajā pozīcijā pirms gaidāmās Pasaules kausa izcīņas.

Savukārt ESPN žurnālistu vērtējumā spānis saņēma 20 balsis kā labākais vārtsargs. Davidam de Hea šī būs debija Pasaules kausa izcīņā, jo pirms 4 gadiem Spānijas izlases vārtus sargāja Ikers Kasiljass (2 mači) un Pepe Reina (1 spēle).

 
Jošua Kimmihs
Jošua Kimmihs Foto: Reuters/LETA

Labās malas aizsargs - Jošua Kimmihs (Vācija)

Patlaban 23 gadus vecais Kimmihs pārstāv Vācijas bundeslīgas titulēto klubu Minhenes «Bayern». Universālais futbolists, kurš var spēlēt arī pussarga pozīcijā, saņēmis 43% līdzjutēju balsu. Viņam šī būs debija Pasaules kausa izcīņā, pārstāvot pašreizējo čempionvienību Vācijas izlasi.

 
Matss Hummelss
Matss Hummelss Foto: Reuters/LETA

Centra aizsargs - Matss Hummelss (Vācija)

Patlaban 29 gadus vecais Minhenes «Bayern» futbolists 2014. gadā bija viens no Vācijas izlases aizsardzības balstiem, sekmējot komandai triumfu visā turnīrā, turklāt 6 mačos viņš arī guva 2 vārtus.

Hummelss saņēmis 17% līdzjutēju balsu, kā arī 8 ESPN žurnālisti viņu atzinuši par potenciāli labāko centra aizsargu pirms gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra.

 
Serhio Ramoss
Serhio Ramoss Foto: AFP/LETA

Centra aizsargs - Serhio Ramoss (Spānija)

Šobrīd 32 gadus vecais Madrides «Real» futbolists gan līdzjutēju (45%), gan ESPN žurnālistu (16 balsis) vērtējumā atzīts par potenciāli labāko centra aizsargu gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā. Ramoss kopā ar Spānijas izlasi ir 2010. gada pasaules čempions, kā arī 2008. un 2012. gada Eiropas čempions.

 
Marselu
Marselu Foto: Reuters/LETA

Kreisās malas aizsargs - Marselu (Brazīlija)

30 gadus vecais Marselu, kurš pārstāv titulēto Madrides «Real», jau vairākus gadus tiek vērtēts kā pasaulē labākais kreisās malas aizsargs. To apliecina arī līdzjutēju balsojums (72% balsu) un ESPN žurnālistu vērtējums (16 balsis).

 
N'Golo Kantē
N'Golo Kantē Foto: AP/LETA

Balsta pussargs - N'Golo Kantē (Francija)

Šobrīd 27 gadus vecais Kantē, kurš pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Londonas «Chelsea», balsojumā saņēmis 42% fanu atbalstu un 16 balsis no ESPN žurnālistiem. Viņam gaidāmais turnīrs būs debija Pasaules kausā.

Vēl tikai pirms trim gadiem vairums pasaulē šo futbolistu nemaz nezināja, taču tad sekoja divi premjerlīgas čempionu tituli - 2016. gadā ar Lesteras «City» un gadu vēlāk ar «Chelsea». Turklāt 2016./17. gada sezonā viņu atzina par premjerlīgas sezonas labāko spēlētāju.

 
Kevins de Brujne
Kevins de Brujne Foto: AFP/LETA

Uzbrūkošais pussargs - Kevins de Brujne (Beļģija)

26 gadus vecais de Brujne šosezon kļuva par Anglijas premjerlīgas čempionu ar Mančestras «City» komandu. Balsojumā viņš saņēma 44% fanu atbalstu un 16 balsis no ESPN žurnālistiem.

Šosezon premjerlīgā de Brujne izpildīja 16 rezultatīvas piespēles, kas čempionātā bija labākais rādītājs, kā arī viņš izcēlās ar 8 precīziem sitieniem.

 
Toni Kross
Toni Kross Foto: Reuters/LETA

Pussargs - Toni Kross (Vācija)

Patlaban 28 gadus vecais Kross no Madrides «Real» saņēmis 14% līdzjutēju atbalstu un 5 balsis no ESPN žurnālistiem. Viņš ir trīskārtējs Vācijas bundeslīgas čempions (Minhenes «Bayern» sastāvā), Spānijas čempions, kā arī 4 reizes 6 gadu laikā uzvarējis UEFA Čempionu līgā (2013. gadā ar «Bayern», 2015., 2017. un 2018. gadā ar «Real»). 2014. gadā viņš sekmēja Vācijas triumfu Pasaules kausa izcīņā.

 
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/LETA

Labās malas uzbrucējs - Krištianu Ronaldu (Portugāle)

Madrides «Real» zvaigzne Ronaldu, kuram patlaban ir 33 gadi, ir guvis tikai 3 vārtus 13 mačos Pasaules kausa izcīņas turnīros. Pirms diviem gadiem Portugāle triumfēja Eiropas čempionātā, līdz ar to šogad Ronaldu un visu portugāļu cerības ir sevišķi lielas pirms Pasaules kausa finālturnīra. Ronaldu saņēma 24% līdzjutēju balsu un 4 balsis no ESPN žurnālistiem.

 
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/LETA

Kreisās malas uzbrucējs - Lionels Mesi (Argentīna)

30 gadus vecais «Barcelona» uzbrucējs balsojumā saņēma 45% līdzjutēju atbalstu un 18 balsis no ESPN sporta ekspertiem. Mesi līdz šim guvis 5 vārtus 15 mačos Pasaules kausa finālturnīros. Pirms četriem gadiem Argentīna sasniedza finālu, kur nācās piekāpties Vācijai.

Daudzi kritiķi uzskata, Mesi šī ir pēdēja iespēja izcīnīt Pasaules kausu, lai viņš izkļūtu no Argentīnas futbola leģendas Djego Maradonas ēnas. 1986. gadā Argentīna izcīnīja Pasaules kausu un Maradona kļuva par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Mesi pagaidām nav šādu titulu.

 
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: AFP/LETA

Smailes uzbrucējs - Roberts Levandovskis (Polija)

ESPN žurnālistu vērtējumā 29 gadus vecais Minhenes «Bayern» uzbrucējs ieguva 7 balsis, kamēr vairāk balsu saņēma Harijs Keins (Anglija) un Luiss Suaress (Urugvaja). Pateicoties fanu atbalstam (21 % balsu), Polijas labākais futbolists iekļuvis gaidāmā Pasaules kausa «Sapņu komandā».

Levandovskim šī būs debija Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kurā Polija iekļuvusi pirmo reizi kopš 2006. gada. Poļu uzbrucējs publiski atzinis, ka viņš šovasar vēlas atstāt Vācijas čempionvienību «Bayern».

 
Joahims Lēvs
Joahims Lēvs Foto: Reuters/LETA

Galvenais treneris - Joahims Lēvs (Vācija)

Pašlaik 58 gadu vecais vācus speciālists 2014. gadā aizveda Vācijas izlasi līdz triumfam Pasaules kausā. Līdzjutēju balsojumā viņš saņēma 59% atbalstu, bet ESPN žurnālisti piešķīra 18 balsis.

Lēva vadībā Vācijas izlasei šis būs trešais Pasaules kausa finālturnīrs. Iepriekšējos divos valstsvienība aizvadīja 14 spēles, kurās tika izcīnītas 11 uzvaras, piedzīvots 1 neizšķirts un 2 zaudējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu