FIFA sāk disciplinārlietu par Meksikas izlases līdzjutēju uzvedību

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) sākusi disciplinārlietu pret Meksikas izlasi par tās līdzjutēju uzvedību Pasaules kausa finālturnīra spēlē svētdien pret Vāciju.

F apakšgrupas spēlē svētdien Meksika negaidīti ar 1:0 uzvarēja pašreizējo pasaules čempioni Vāciju.

Disciplinārlieta ierosināta, jo Meksikas izlases līdzjutēji veltījuši homofobiskus saukļus Vācijas vienības futbolistiem.

Par Meksikas līdzjutēju uzvedību savā ziņojumā vēstījis šīs spēles FIFA delegāti, līdz ar to, izskatot šo incidentu, Meksikas Futbola federācijai var tikt piespriestas soda sankcijas, visticamāk, soda naudas izteiksmē.

Tiek ziņots, ka meksikāņu fani pretiniekiem skandējuši vārdu «Puto», kas nozīmē netradicionālas seksuālas orientācijas vīriešus.

Tikmēr Meksikas Futbola federācija izplatījusi paziņojumu saviem līdzjutējiem, lai tie vairs neatkārtotu šādu uzvedību.

«Atceraties, ka jūs esat labākie līdzjutēji pasaulē. Tāpat šāda rīcība var novest pie tā, ka vainīgajiem var tikt atņemta fanu identifikācijas karte, bez kuras nevar apmeklēt spēles. Tāpat vainīgie var tikt arestēti,» teikts Meksikas federācijas paziņojumā.

Citā F apakšgrupas spēlē pirmdien Zviedrija ar 1:0 (0:0) uzvarēja Dienvidkoreju. Līdz ar to šajā grupā Meksikai un Zviedrijai ir pa trim punktiem, bet Vācija un Dienvidkoreja ir tukšā.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā ilgs līdz 15.jūlijam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu