Domračeva uzvar sezonas noslēdzošajās PK sacensībās biatlonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva svētdien Krievijas pilsētā Tjumeņā uzvarēja sezonas noslēdzošajās Pasaules kausa sacensībās, esot pirmā 12,5 kilometru masu startā, bet kopvērtējumā triumfēja un Lielo kristāla globusu izcīnīja somiete Kaisa Mekereinena.

Domračeva, mērojot vienu soda apli, finišu sasniedza pēc 35 minūtēm un 27,4 sekundēm, par 1,8 sekundēm pārspējot Paulīnu Fjalkovu no Slovākijas, kamēr trešā bija Anaisa Ševaljē no Francijas, kura uzvarētājai zaudēja 6,6 sekundes.

Ševaljē bija līdere pēc visām četrām šaušanām, pēc pēdējās viesošanās ugunslīnijā par 1,7 sekundēm apsteidzot Fjalkovu, kamēr Domračeva bija vien piektā, atpaliekot 13,8 sekundes. Tomēr titulētā baltkrieviete līdz finišam apsteidza visas konkurentes, tiekot pie uzvaras.

Domračeva un Fjalkova mēroja pa vienam soda aplim, kamēr Ševaljē aizvēra visus mērķus.

Tikmēr Mekereinena svētdien, par spīti trim soda apļiem, ieņēma sesto vietu, ar ko pietika, lai viņa kļūtu par kopvērtējuma uzvarētāju un izcīnītu Lielo kristāla globusu. Mekereinena kopvērtējumā apsteidza Anastasiju Kuzminu no Slovākijas, kura svētdien ieņēma 11.vietu.

Mekereinena sezonu noslēdza ar 822 punktiem, kamēr Kuzmina atpalika vien par trim punktiem, bet trešo vietu ar 804 punktiem ieņēma Domračeva.

Somiete ieguva arī Mazo kristāla globusu masu starta distancē, kur viņa tika pie 216 punktiem, kamēr otrā palika vāciete Laura Dālmeiere ar 207 punktiem, kura svētdien bija 12.vietā.

Savukārt latviete Baiba Bendika ar 82 punktiem palika 55.vietā.

Kā vēstīts, šajā etapā Bendika sprintās ieņēma 59.vietu, bet iedzīšanā finišēja 53.pozīcijā.

Pasaules kausu Tjumeņā boikotē Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu