Video: latviešu komandas rekordbrauciens Paikspīkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Jau vēstījām, ka svētdien Kolorādo štatā ar ieskaites braucienu noslēdzās Paikspīkas sacensības.

Pēc gadu ilgas gatavošanās šeit atkal bija ieradusies latviešu Drive eO komanda, kas pērn pārrakstīja autosporta vēsturi, ar elektromobili izcīnot uzvaru gan savā klasē, gan absolūtajā vērtējumā.

Šogad Drive eO inženieri bija sagatavojuši uzlabotu pērnā gada elektromašīnas versiju PP100 un komandas pilots, Amerikā dzīvojošais jaunzēlandietis Rīss Millens ar to veiksmīgi pārspēja savu 2015.gadā uzstādīto rekordu. Proti, pagājušā gada sacensībās 20 kilometrus garās distances veikšanai pret kalnu Rīsam bija nepieciešamas 9 minūtes un 7,222 sekundes, bet šogad - 8 minūtes un 57,118 sekundes.

Taisnības labad gan jāsaka, ka absolūtajā vērtējumā Rīss Millens palika otrajā vietā. Tas tādēļ, ka francūzis Romēns Dimā ar Unlimited klases prototipu Paikspīkas trases distanci veica vēl par sešām sekundēm ātrāk - 8 minūtēs un 51,445 sekundēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu