Sevastova titula aizstāvēšanu Maljorkā sāks ar cīņu pret krievieti Kuzņecovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pērn šajā turnīrā uzvarējusī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Maljorkas WTA «International» sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā tiksies ar krievieti Svetlanu Kuzņecovu, noskaidrojies svētdien notikušajā izlozē.

Pērn Sevastova kļuva par Maljorkas turnīra čempioni, finālā ar 6-4, 3-6, 6-3 uzvarot vācieti Jūliju Gērgesu un iegūstot savu otro WTA titulu karjerā. Zīmīgi, ka šī turnīra finālu Latvijas tenisiste sasniegusi divus gadus pēc kārtas.

Savas karjeras pirmo titulu Sevastova guva vēl pirms pārus gadu pauzes no profesionālā tenisa, kad 2010.gadā viņa bija labākā Portugāles pilsētā Ešturīlā notikušajās sacensībās.

Šoreiz pasaules ranga 20.vietas īpašniece Maljorkas turnīrā izlikta ar trešo numuru, bet pirmajā kārtā viņa tiksies ar planētas 57.raketi Kuzņecovu, kura dalībai šajā turnīrā saņēmusi rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes un visos gadījumos pārāka bijusi 32 gadus vecā Kuzņecova. Tiesa, pirmās divas cīņas bija vēl 2009. un 2010.gadā, kamēr iepriekšējo reizi sportistes savstarpēju dueli aizvadīja 2015.gadā Maskavā, kad Sevastova piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā ar 7-5, 1-6, 3-6.

Nākamajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar beļģieti Kirstenu Flipkensu vai Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas.

Sevastovai šis būs pirmais mačs kopš maija beigām, kad viņa Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 3-6 zaudēja Marianai Dukē-Marinjo no Kolumbijas. Latvijas tenisiste aprīlī sasniedza Čārsltonas WTA «Premier» turnīra pusfinālu, tomēr kopš tā laika nav spēlējusi pārāk sekmīgi, sešos mačos gūstot trīs uzvaras.

Vēl Sevastova šosezon sasniedza pusfinālu gada pirmajā turnīrā Brisbenā.

Pērn par uzvaru Maljorkas turnīrā Sevastova saņēma 280 WTA ranga punktus, kuru neaizstāvēšanas gadījumā viņa var izkrist no pasaules ranga labāko divdesmitnieka.

Tikmēr pieredzējusī Kuzņecova savas karjeras laikā vienspēlēs izcīnījusi 17 titulus, turklāt triumfējusi ASV un Francijas atklātajos čempionātos, kā arī 2007.gadā sasniedza pasaules ranga otro pozīciju. Pēdējos gados krievietei gan nav klājies spoži, jo iepriekšējais viņas WTA tituls vienspēlēs izcīnīts 2016.gadā Maskavā, bet kopš tās reizes viņa finālu sasniegusi tikai vienreiz - pērn martā Indianvelsā.

Kuzņecova savas karjeras laikā sekmīgi spēlējusi arī dubultspēlēs, iegūdama 16 titulus, divreiz triumfējot arī Austrālijas atklātajā čempionātā, bet 2004., 2007. un 2008.gadā viņa kopā ar Krieviju uzvarēja Federāciju kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu