Basketbolisti šodien pārbaudes spēlē uzņems Krievijas valstsvienību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība turpina gatavoties Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra trešā posma spēlēm ar Zviedrijas (28. jūnijā Stokholmā) un Ukrainas (1. jūlijā Kijevā) izlasēm. Šodien plkst. 19 Arņa Vecvagara vadītā komanda «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes spēli ar Krievijas izlasi.

«Ar Krieviju spēlēsim labākajā sastāvā,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Vecvagars. «Pēc treniņspēles ar Baltkrieviju pateicām paldies Artūram Žagaram, kurš, kā iepriekš bija runāts, pievienosies U-18 izlasei un Dāvim Lejasmeieram.»

Krievijas izlase no Maskavas uz Rīgu izlidoja svētdienas vakarā. Uz Latviju Sergejs Bazarevičs atvedis 14 basketbolistus. Zināmākie no viņiem ir Vitālijs Fridzons, Dmitrijs Kulagins, Ņikita Kurbanovs, Sergejs Karasevs un Timofejs Mozgovs, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Bruklinas «Nets».

Ar Krievijas izlasi šovasar nebūs komandas spožākā zvaigzne Aleksejs Šveds.

Šī spēle tiks aizvadīta Latvijas jubilejas gada noskaņās, kas izpaudīsies gan laukuma noformējumā, gan mākslinieciskajos priekšnesumos, kurus sniegs katra novada vēstneši.

FIBA Pasaules kausa 2019 kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī: Turcija - Latvija 85:73, Zviedrija - Ukraina 76:84
  • 26. novembrī: Latvija - Zviedrija 82:73, Ukraina - Turcija 60:67
  • 23. februārī: Latvija - Ukraina 68:82, Zviedrija - Turcija 59:58
  • 26. februārī: Latvija - Turcija 79:70, Ukraina - Zviedrija 77:66
  • 28. jūnijā: Zviedrija - Latvija, Turcija - Ukraina
  • 1. jūlijā: Ukraina - Latvija, Turcija - Zviedrija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu