Sautgeits: Ielaistie vārti ir nepatīkami, jo gribējām kontrolēt grupā notiekošo

LETA/BBC/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Anglijas futbola izlase ir sarūgtināta par ielaistajiem vārtiem pret Panamu, jo vēlējās kontrolēt apakšgrupā notiekošo, pēc graujošās uzvaras pauda galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Trīs vārtus gūstot komandas kapteinim Herijam Keinam, Anglijas futbola izlase svētdien Ņižņijnovgorodā Pasaules kausa finālturnīra G apakšgrupas mačā ar rezultātu 6:1 (5:0) sagrāva Panamu.

«Par uzvaru pret Tunisiju bija lielāks gandarījums, jo bija lielāka spriedze, kuru patīkami pārvarēt. Varbūt tajā spēlē bijām labāki, bet šoreiz izdevās būt produktīvākiem vārtu priekšā,» pauda Sautgeits.

Viņš neslēpa, ka spēles sākumā angļiem neizdevās demonstrēt savu spēli.

«Panamai laukuma dziļumā spēlēja seši futbolisti, trīs bija vidū, bet, kad sapratām, kā tikt ar to galā, aizvadījām 35 labas minūtes,» teica angļu treneris.

«Puslaikā runājām par to, kā gūt vēl vienus vārtus, lai būtu stabilākā līderpozījā apakšgrupā. Tieši tāpēc ielaistie vārti ir nepatīkami. Labāk esam situācijā, kurā kontrolējam grupā notiekošo.»

Anglija un Beļģija apakšgrupā guvušas pa sešiem punktiem un abām izlasēm, kas grupu turnīra pēdējā kārtā aizvadīs savstarpējo maču, ir vienāda gūto un zaudēto vārtu attiecība - 8:2. Tiesa, angļi šobrīd ir augstāk par beļģiem, jo viņiem ir par vienu dzelteno kartīti mazāk.

Lai gan astotdaļfināls ir nodrošināts, Sautgeits pieļauj iespēju, ka pret beļģiem tiks spēlēts optimālajā sastāvā.

«Ir iespēja tiem futbolistiem, kuri vēl nav spēlējuši, bet tajā pašā laikā mums vajag uzvaras. Sastāva izvēle sagādā patīkamas galvassāpes,» atzīmēja Sautgeits.

Anglijas izlases galvenais treneris bija gandarīts arī par Keina sniegumu - angļu uzbrucējs ar pieciem gūtiem vārtiem šobrīd ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

«Viņš ir pašā virsotnē. Kad viņš tiek pie iespējas, zinām, ka tās tiks izmantotas. Nevienu no šā turnīra uzbrucējiem nemainītu pret viņu,» pauda Sautgeits.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu