Graudiņa/Kravčenoka izcīna CEV «Masters» turnīra sudrabu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka svētdien izcīnīja Čehijas pilsētā Pelhržimovā notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» kategorijas turnīra sudrabu.

Turnīrā ar 12.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka finālā ar 0-2 (8:21, 21:23) piekāpās sacensību trešajam numuram Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai no Čehijas.

Jau ar spēles sākumu izpaudās manāms Čehijas pludmales volejbolistu pārsvars, turklāt viņas atbalstīja arī vietējā publika. Diezgan ātri Kolocova/Kvapilova izvirzījās vadībā ar 12:4, bet turpinājumā savu pārsvaru tikai palielināja, pirmajā setā triumfējot ar graujošo 21:8.

Otrais sets jau aizritēja līdzvērtīgākā cīņā, taču Graudiņa/Kravčenoka tā sākumā visu laiku atradās iedzinējos. Tiesa, seta vidū viņām izdevās vairāki sekmīgi uzbrukumi, kas tehniskajā pārtraukumā ļāva doties tikai ar viena punkta deficītu (10:11), bet pēc tam duelis jau turpinājās punkts punktā.

Vienubrīd čehietes bija ieguvušas divu punktu pārsvaru, tomēr Graudiņa/Kravčenoka spēja atspēlēties, neizšķirtu 16:16 panākot pēc ļoti garas un emocionālas izspēles. Tiesa, pēc tam atkal Kolocova/Kvapilova guva divus punktus pēc kārtas, bet arī šoreiz Latvijas pāris panāca neizšķirtu 19:19. Turpinājumā Čehijas pludmales volejbolistes tomēr apliecināja savu pārākumu un galotnē guva virsroku ar 23:21.

Pirms tam pusfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:10, 21:13) pārliecinoši apspēlēja ar astoto numuru izliktās vācietes Sandru Itlingeri un Kimu Bērensu no Vācijas, kurām pagājušajā nedēļā nācās piekāpties Nīderlandē notikušā Pasaules kausa posma izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupu kārtā pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 (21:17, 13:21, 9:15) zaudēja ar piekto numuru izliktajām polietēm Kingai Kolosinskai un Katažinai Kocjolekai, bet otrajā mačā Latvijas duets sīvā trīs setu cīņā ar 2-1 (21:15, 12:21, 15:11) uzvarēja Nīderlandes pludmales volejbolistes Sani Kaizeri un Madeleinu Mepelinku, kurām bija 13.numurs.

Pēc tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Graudiņa/Kravčenoka sestdien pārliecinoši ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja ar sesto numuru izliktās Rīku Lehtonenu un Nīnu Ahtiainenu no Somijas, bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 (19:21, 21:10, 15:8) uzvarēja arī Nīnu Betšartu un Tanju Hiberli no Šveices, kurām turnīrā bija otrais numurs.

Pirms tam šī turnīra vīriešu sacensībās bronzu izcīnīja sezonu lieliski uzsākušais Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri ar 2-0 (21:14, 21:19) uzvarēja ar otro numuru izliktos austriešus Klemensa Dopleru un Aleksandru Horstu.

Savukārt pēc tam par vīrieša turnīra uzvarētājiem kļuva ar piekto numuru izliktie nīderlandieši Aleksandrs Broivers un Roberts Mēuvsens, kuri ar 2-0 (24:22, 22:20) uzvarēja ar pirmo numuru izliktos poļus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru.

Pirms tam pusfinālā Pļaviņš/Točs ar 0-2 (13:21, 15:21) piekāpās ar pirmo numuru izliktajiem poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kurus pirms nedēļas izdevās apspēlēt Pasaules kausa pirmā posma finālā.

Finālā Losjaks/Kantors tiksies ar turnīra piekto numuru Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu no Nīderlandes.

Pļaviņš/Točs apakšgrupu kārtā vispirms ar rezultātu 0-2 (15:21, 14:21) piekāpās ar desmito numuru izliktajam Polijas duetam Mariušam Prudelam un Jakubam Šalankevičam. Latvieši cieta pirmo zaudējumu šosezon, jo pagājušajā nedēļā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā Hāgā uzvarēja visos mačos un triumfēja visā turnīrā.

Savukārt par vietu izslēgšanas turnīrā Latvijas duets sīvā cīņā ar 2-0 (25:23, 23:21) uzvarēja čehus Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku, kuriem turnīrā bija ticis 15.numurs.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sestdien Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (22:20, 29:27) pārspēja citu Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, kuri bija izlikti ar trešo numuru un kuri turnīru noslēdza devītajā vietā, bet pēc tam ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:16, 23:21) uzvarēja arī sacensību ceturto numuru Održeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pēc ranga pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās.

Samoilovam/Šmēdiņam bija jau garantēta vieta pamatturnīrā, kamēr Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka sacensības sāka no kvalifikācijas, izcīnīdami divas uzvaras.

Šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Turnīrs Pelhržimovā norisinās hallē. Pēc tā daudzi no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem dosies uz treniņnometni Ēģiptē, kamēr Graudiņa atgriezīsies ASV, lai turpinātu studijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu