Koziols: Sazināsimies ar Bļugeru, kad Ziemeļamerikā būs rīts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Skaidrība par Teodora Bļugera pievienošanos Latvijas izlasei būs vēlā pēcpusdienā, jo šobrīd Ziemeļamerikā ir nakts, tāpēc hokejists pagaidām netiks traucēts, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Bļugers tiek gaidīts izlasē, taču viņam pēc sezonas beigām Amerikas Hokeja līgā (AHL), nācās palikt Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas «Penguins» rīcībā, kas cīnījās Stenlija kausa izcīņā.

Naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika «Penguins» izkrita no «play-off», jo Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 2-4 zaudēja Vašingtonas «Capitals», līdz ar to Bļugeram sezona otrpus okeāna ir galā un viņš var doties palīgā valstsvienībai.

«Šobrīd vēl neesam sazinājušies ar Bļugeru, bet darīsim to, kad Ziemeļamerikā būs rīts, līdz ar to pagaidām vēl nevaru pateikt, kad viņš varētu pievienoties,» otrdien rīta pusē aģentūrai LETA sacīja Koziols, piebilstot, ka skaidrība varētu būt dienas otrajā pusē.

Bļugers valstsvienībā debitēja pērn pasaules čempionātā Ķelnē, kur septiņās spēlēs guva vienus vārtus.

Viņš vēl pirms izlases došanās uz šā gada planētas meistarsacīkstēm tika nosaukts kā potenciālais izlases dalībnieks, ar piebildi, ka viņa došanās uz Herningu būs atkarīga no «Penguins» sekmēm Stenlija kausā.

Šosezon Bļugers AHL regulārajā čempionātā Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» komandā 70 mačos 21 reizi pārspēja pretinieku vārtsargus, kā arī izdarīja 24 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības rādītāja +16. Savukārt Kaldera kausa izcīņā viņš trīs spēlēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1, komandai zaudējot «play-off» pirmajā kārtā.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā otrdien tiekas ar Dienvidkorejas izlasi, bet ceturtdien spēlēs pret ASV, kam sekos cīņas ar Vāciju, Kanādu un Dāniju.

Planētas meistarsacīkstes Boba Hārtlija trenētā komanda sāka ar uzvaru 3:2 papildlaikā pret Norvēģiju, kam sekoja sagrāve ar 1:8 pret Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu