Argentīnas izlase otro reizi pēc kārtas būs Pasaules kausa gados vecākā komanda

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Argentīnas futbola izlase būs gados vecākā Pasaules kausa finālturnīra dalībniece, turklāt šādā godā argentīnieši būs jau otro reizi pēc kārtas.

Pasaules kausa finālturnīrs ar 32 komandu līdzdalību ceturtdien sākas Maskavā, atklāšanas cīņā tiekoties Krievijas un Saūda Arābijas izlasēm.

Argentīnas izlases spēlētāju vidējais vecums šajā turnīrā čempionāta atklāšanas dienā ir 29 gadi, seši mēneši un 24 dienas.

Interesanti, ka par vecāko komandu argentīnieši kļuvuši «sīvā cīņā», jo Kostarikas izlases futbolistu vidējais vecums ir tikai par vienu dienu mazāks jeb 29 gadi, seši mēneši un 23 dienas.

Par vecāko komandu Argentīna kļuva, pateicoties tam, ka neilgi pirms turnīra sastāvā tika iekļauts 32 gadus vecais pussargs Enco Peress, kurš aizstāja savainojumu guvušo 25 gadus veco Manuelu Lanzīni.

Zīmīgi, ka pirms četriem gadiem Pasaules kausa finālturnīrā Brazīlijā argentīnieši līdz finālam aizkļuva ar sastāvu, kura vidējais vecums bija 28 gadi un 11 mēneši.

Šajā Argentīnas izlasē vecākais ir vārtsargs Vilfredo Kavaljero, kuram ir 36 gadi, kamēr jaunākie ir 22 gadu slieksni sasniegušie Džovani lo Selso un Kristians Pavons.

Tikmēr trešais vecākais spēlētāju sastāvs ir Meksikai, kurai seko Panama, bet gados jaunāko komandu uz Krieviju atvedusi Nigērija, kuras spēlētāju vidējais vecums ir 25 gadi un 11 mēneši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu